Vila, träna och rumpa!

19 augusti, 2014
19 augusti, 2014

Hade ett litet pep-talk igår med min coach, allt går helt enligt plan och vi ska köra på. Kommer lägga till lite övningar som ger bredd och magrutor bara, annars inga ändringar. Träna efter hur du vill se ut 🙂

abs

Idag blir en vilodag med enbart cardio faktiskt. Planerade att köra rygg men kroppen sa emot, ”vila” skrek den och det är bäst att lyssna.. Speciellt om jag vill att den ska samarbeta med mig. Tanken bakom en vilodag idag är att jag ska kunna få ut mer av passet imorgon. Många är rätt så dåliga på att vila, mig själv inkluderad. Men man behöver faktiskt inte träna HELA TIDEN för att få resultat. Vilan är minst lika viktig oavsett om man vill gå ner i vikt eller bygga muskelmassa. Musklerna har ju en viss återhämtningstid, jag har som regel att inte köra samma muskelgrupp förrän det gått 3 dagar, då är träningsvärken borta och musklerna är återhämtade igen. Förutsatt att man har skött kosten väl. Ett flertal personer har sagt till mig att de har jättelätt att sticka och träna, det svåra är kosten. Det blir gärna en sötsak hit och dit, eller ett mål mer eller mindre. Man är inte mer än människa och ibland brister planeringen, det har jag full förståelse för. Men vill man någonting tillräckligt mycket så går det, oavsett vad det är. Har du svårt att hinna laga mat? Gör storkok och frys in, på det viset slipper du äta samma sak 7 gånger i veckan utan kan variera dig lite. Måste du äta ute när du jobbar? Välj det nyttigare alternativet, skippa vitt bröd och sås. Dessa innehåller mycket kalorier och för snabba kolhydrater. Tycker folk att du är konstig när du springer runt med din matlåda? Låt dem tycka det. Du har ett mål. Det är din kropp du vill förändra och tycker andra att det är så fel att du vill ha kontroll över ditt liv så låt dem tycka det. Vad är det mer för hinder ni stöter på i vardagen? Vore intressant att höra 🙂

 

Tänkte dela med mig av lite rumptips! Hittade en klockren video på youtube med Bikini Proffset Amanda Latona, delar med mig av den! Den beskriver övningarna och utförandet bra tycker jag och hur suveränt är det inte med ett IFBB Proffs som berättar hemligheten bakom en snygg rumpa?! Enda kommentaren jag kan ha är angående butt blastern. Jag har iaf aldrig sett en sådan maskin i Sverige, finns den på nåt gym här så är det ju toppen men annars har jag ett tips! Donkey kicks! Dessa ska du istället köra i en cablecross, använd en bänk som du ställer dig på, knäna på bänken. Fäst ena cablecrossbandet på ena foten, tryck benet bakåt samtidigt som du håller höfterna still och spänn rumpan! Garanterad träningsvärk 🙂

Kom ihåg att söka på youtube om ni har idétorka när det gäller övningar! Kolla på hur proffsen gör för att forma sina muskler och fundera ut hur just du vill se ut:) Du kan söka på allt från Butt excersies till glutes workout.. Prova dig fram, kan ju inte bli mer än fel och då gör man bara om 😉

 

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)