Mörbultad som en… sötpotatis?

13 augusti, 2014
13 augusti, 2014

Har hunnit med ett bröstpass och ett ryggpass denna vecka! Och fy vad min överkropp värker.. Usch säger jag bara (på ett positivt sätt naturligtvis). Blev inspirerad igår av bästaste Nicole Wilkins rygg.. den ryggen skulle man haft hörrni! Så jag tänkte att jag skulle jävlas lite med mig själv och superseta tunga marklyft med good mornings. Jotjena.. Idag är jag stel som en pinne och har träningsvärk som heter duga! Bra pass med andra ord.

Kom nyss hem från Malmö och behandling hos Martin Lundberg på Helahuma, man kan ju lugnt säga att jag behövde det. Lär ha träningsvärk i halva kroppen imorgon bara på grund av hans djupgående massage. ”Om du tränar fitness så lär du ändå var rätt så tålig” Ja jag vill ju tro det, svarade jag. Jodå ont gjorde det och jag sa inte mycket. Men när han kom till framsida lår, herre… Det var inte behagligt. Mycket spänningar sätter sig där. Den enda tanken som for igenom huvudet när det var som värst var ”jamen jag dör ju i alla fall inte. Benet kanske slits av men jag dör ju inte. ” Sen försökte jag tänka bort den där sista meningen men det var svårt alltså 🙂

 

Så nu sitter jag här med min sötpotatis(som för övrigt är jättegod) och ska joina min man i sängen där han ligger och vilar inför nattens arbetspass. Har dock ätit en vitlöksklyfta så han kanske förvisar mig till soffan. Visste ni det att sötpotatis faktiskt inte innehåller MINDRE kolhydrater än vanlig potatis? Skillnaden är att sötpotatisen är en rotfrukt som innehåller lite mer energi än vanlig potatis, fler antioxidanter, långsammare kolhydrater, förebygger insulinresistens, hög halt kalium som förebygger hjärtsjukdom, muskelkramper och till viss del skador. Dessutom innehåller sötpotatisen mycket vitaminer och bra kostfibrer 🙂

 

Prova att skiva dem och ugnsstek dem på en plåt! Blir mums, smakar lite sötare än vanlig potatis och man kan ha på lite salt/honung/olja för att få fram smaken lite mer. Jag åt min potatis till köttfärsbiffar och tyckte att det smakade utmärkt. Funkar nog bra till torsk och stekt kyckling med nån blandsallad till!

sotpotatis_fakta

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)