Helvetesveckan över, dietvecka 3 coming up!

4 augusti, 2014
4 augusti, 2014

Hej hörrni! Ja förra veckan var näst intill en helvetesvecka faktiskt. Tjejvecka, vecka 2 på dieten och massa att göra. Slutade nästan i ett litet nervsammanbrott men tack vara många pep-talks med min sambo och coach så klarade jag även den veckan. I helgen flyttade vi ner min mamma till Trelleborg vilket gjorde att det inte fanns något utrymme för träning, lyckades få in lite cardio i söndags men det var allt.SÅ förra veckan var tuff, både jag och min sambo var trötta, lite griniga och stressade över flytten. Men allt gick bra och nu är vi tillbaka i våra rutiner och redo för dietvecka numero 3!

Idag fick vi paket från bästaste MM Sports! Min kära teamkompis Cecilia Andersson som ska tävla i athletic fitness har introducerat mig till någonting som kallas för power resistance band. Det är ett gummiband som ni hittar här. När jag sköt mycket pilbåge använde jag mig mycket av sådana (ungefär) för att värma upp musklerna och för att efterlikna drag och släpp utan båge. Alltid gillat gummiband, kommer alltid göra 🙂 SÅ gissa om jag blev glad när man kan använda detta i gymträningen också! Endast fantasin kan sätta gränser för hur du kan använda ditt powerband, men det som är viktigt att veta är lite basic anatomi. Vilken övning som ska kännas var osv. Du kan även söka på power resistance band på youtube så ser du massa användningsområden för bandet. Jag kommer nog främst att använda bandet vid chins och dips, men vi får se 😉 Lovar att uppdatera och skriva om övningarna som jag tycker funkar! Anledningen till att jag vill använda detta gummiband är för att jag vill kunna trötta ut musklerna till max, faliure. I dipsen känner jag att rätt som det är så tar det bara stopp och jag kanske inte får ut mer än en 6-8a om jag kör det som en sistaövning(vilket jag gjorde idag). Men med power resistance bandet kände jag att jag kunde mata på lite till och iaf dubbla antalet reps. I videon nedan visar han hur man kan använda bandet som hjälp(första övningen) och som motstånd(andra övningen). Supersmidigt att slippa hålla på att släpa runt på massa vikter och hänga kring höften och man behöver inte köra dips i den assisterande maskinen heller. Sen ser det ju lite hardcore ut att klara dips och chins ”själv”, eller hur 😉

I videoklipp nr två berättar han lite om chin ups(eller pull ups, beror på vem man pratar med). I Sverige tror jag att man kallar övningen han visar för pull upp medan vid chins så håller man helt enkelt ett bredare grepp och vänder på handen så att handryggen är på samma sida om stången som kroppen.

 

Jag köpte det svarta bandet, det tycker jag passar mig men är du osäker på vilket band du ska ha så rekommenderar jag dig att fråga någon i en MM sportsbutik!

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)