Comeback! Styrkelyft Serie 1

22 januari, 2013
22 januari, 2013

I helgen som gick var det alltså dags! Comeback inom styrkelyftstävlande efter ett HELT års frånvaro! För det var faktiskt precis ett år sedan jag senast tävlade inom Styrkelyft. Det var Raw SM i Januari 2012, då lyfte jag totalt 635kg(217,5kg knäböj, 157,5kg bänk 260kg Marklyft)

Både jag och Kristian fick kämpa lite för att väga in den gången 😛

Denna gång hade jag dock inga större problem att väga in, eftersom detta bara var en serietävlning så tävlade jag i en viktklass högre än på SM. Jag vägde in på 90,9kg efter att ha druckit mitt morgonkaffe, med en maxvikt i klassen på 93kg så hade jag flera kilon till godo!

Med mig som sällskap hela dagen hade jag min underbara lilla varg, Ylva. Hon agerade moraliskt stöd och watergirl för mig, tack baby! :)

Här följer lite snabba ord och tankar om alla 3 momenten. Nedanför finns en film med alla lyft för den som är mer intresserad av rörliga bilder :)

Knäböj
Uppvärmningen började lite segt, kändes tungt i böjen redan från 140kg. Gjorde sista uppvärmningsböjen på 205kg, den kändes så pass tung att jag tvivlade på min ingång som var satt till 210kg 😛
Väl uppe på flaket gick det dock desto bättre. Jag lossade lite på bältet vilket gav mig ett stabilare buktryck och vikten flög upp, lika så lyckades jag böja 220kg utan större problem. Det tog dock stop på 230kg
20130122-215622.jpg

Bänkpress
Till skillnad från böjen så kändes bänken fruktansvärt lätt redan från start! Värmde upp snabbt och smällde upp min ingång på 160kg. Det är sån löjligt stor skillnad att bänka med riktiga SL-stänger och ställningar! Även 165kg flög upp som om det vore papper. På sista lyftet gick jag på 170kg. Har aldrig varit i närheten av 170kg på tävling förut, men denna gång var vikten papper! Kändes som det fanns 5-10kg till på det lyftet!

20130122-215637.jpg

Marklyft
Efter att ha både maxböjt och maxbänkat så är korsryggen alltid lite sliten när man kommer fram till marklyftet. Men det är bara att bita ihop och göra sitt bästa.
Ingångsvikten på 260kg flög upp, lika så andralyftet på 270kg. Trodde verkligen att jag skulle greja sista lyftet på 280kg. Men jag gjorde något fel med bältet och buktrycket, så lyftet blev helt misslyckat. Ett klassiskt fall av överanalysering och för mycket tänkande innan lyftet, jag borde bara ha gjort som jag alltid gör och lyft. Inte prövat nya grejer för att maximera buktrycket. Får ta revansch på stången nästa gång!

20130122-215655.jpg

Totalt slutade jag alltså på 660kg, det är tävlingspers med totalt 25kg! Det är inte alls fy skam med tanke på att styrkelyftet inte fått så mycket kärlek som det förtjänar under tävlingssatsningarna mot Athletic Fitness. Är speciellt nöjd med bänken på 170kg,
lite missnöjd att jag missade sista marken, men jag vet att jag har den(och mer) i kroppen, så det är bara en tidsfråga :)

I och med detta är jag nu kvalificerad till Raw SM i sommar. Men innan dess skall jag hinna med ett par AF tävlingar är tanken, innan det är dags att sadla om till styrkelyftare igen :)
Jag kommer sätta höga mål inför SM, rekord är till för att slås!

Fick jag med det mesta tycker ni? är det nått mer ni är nyfikna på om tävlingen? Tell me!

 

kommentarer, 445 Visningar

Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest