Träningen i full gång!!!

10 januari, 2014
10 januari, 2014

Ja då var träningen i full gång och vi har fått struktur på hur det skall se ut nu ett tag framåt, detta kommer förändras efter hand för att mer och mer gå över till ett anpassat träningsupplägg för tävling. Gäller ju att vara ute i god tid så behöver man inte stressa i sönder kroppen i slutskedet. Säg vad man vill och att man alltid i stort sett tränar för man älskar det men det blir mycket mycket roligare när man får en struktur och skall följa den. Kontentan blir ju också att träningen blir mycket mer varierande och utvecklande….just du känner kanske igen det med att man alltid kör sina absoluta favoritträningar :-). Kommer skriva nedan vilka övningar vi kör schema 1.

Vår träning vilket jag visade i förra bloggen kommer vara fortlöpande, dvs allt behöver inte hinnas med på en vecka utan där man sluta ena veckan börjar man nästa.

Första veckan med mjölksyraträning (min 15 reps) har gått bra men har även givit att vi fått ta lite mer vila då kroppen nu bara har varit van vid tung träning och man har ha ha haft ont i hela kroppen, läs fortfarande….

Söndagen: Rygg och vader. Ryggens övningar på detta schema är chins, latsdrag bakom, rodd en km, dubbel km och drag rep, sammanlagt 20 set. Vader stående smith 8 set. Vi har plockat in fler övningar i schema som täcker upp latsen för att bredda den.

Vidden börjar sakta men säkert ta sig…

Måndag: Tog vi faktiskt ledigt både för barnens skull och att det faktiskt har blivit mycket träning dagarna innan vi gick på detta schemat.

Tisdag: Ben. Kör bara uteslutande ben nu på ett pass och dessutom ett extra pass under snurran, då detta är ett stort prioområde för mig. Blev nästan uteslutande knäböj uppföljt av benspark för att köra ut det sista, 16 set. Ha ha tungt med mjölksyra…resulterade för en gång skull i träningsvärk :-).

Onsdag: Bröst och biceps. Snedbänk hantlar, bänkpress skivstång och peckdeck för bröst och skivstång smalt och hantlar för biceps.

Torsdag: Axlar och mage. Skivstång bakom nacke, km en utåt, km en 90 grader och shrugs skivstång, 18 set. Skulle egentligen köra triceps med men vi har brutit ut den denna veckan för att köra ett renodlat armpass som bonus i morgon ;).

Fredag: Idag tog vi faktiskt ledigt…varit en ”lång” och påfrestande vecka på jobb för hjärnkontoret 🙂 och en liten lätt förkylning har satt sina spår så det har vi förtjänat……nya tag imorgon.

 

Avslutar dagens blogg med lite nyttigare kvällsmålstips.

Pannkakor ala protein. En sats för 3 personer består av 4 ägg, 3 dl bake pro, 1 dl mjöl, lite stevia och mjölk. Stekt i smaklöst kokosfett och Waldens eller Green Valleys underbara fettfria såser på toppen :-). Mumsfillibbaba……

 

Ha en fin kväll……….

Robert Wåhlander

Posts Google+

En träningstokig kille som tävlar i AF. Driver nu i egenskap som butikschef MMSports Malmö tillsammans med min fru!!!