4 dagar kvar till SM i Alingsås :-)!!!

8 september, 2015
8 september, 2015

Nu vet jag verkligen att det var ett tag sedan jag blogga :-), mina förhoppningar nu är att åter komma igång med detta ;).

 

För två veckor sedan så bestämde jag mig för att tävla i år på SM i Alingsås….lite sent påkommen kanske :-) men med en hyfsat bra form från början så gick jag in i dimman och tänkte att jag bara kör. Göra mitt absolut bästa för att komma in i så bra form jag bara kan. Dessutom tog jag ett ha ha helt vrickat beslut ;), jag dubblerar. CBB SM VETERANER på lördagen och AF SM på söndagen, jämfört med många andra som bara går och drar på allt och aldrig kommer upp på scen fastän de vill så är jag precis tvärtom, VÅGA MISSLYCKAS FÖR ATT LYCKAS, med andra ord är jag helt galen!!! Vad kan jag säga :-) helt enkelt bara älskar att tävla….

Hur är formen då?

Jo formen är hyfsad faktiskt och det har gått riktigt bra dessa veckorna med ett tapp på över 1 kg i veckan…….Min målsättning var/är att komma i bättre form än SM förra året och det verkar som jag faktiskt kommer göra det :-). Dock kommer jag inte träffa den helt fantastiska formen jag hade på DC och Lucia….men tror samtidigt att det kan vara bra att jag håller en mellanform om jag nu skall lyckas leverera hyfsat i två helt olika tävlingsgrenar på två dagar. Styrkan och energin måste ju finnas där till söndagen i AF :-). Har någon gjort detta innan?

IMG_9782

Det tuffa med denna satsningen som jag känner är att:

1. Kombinera träning för både hålla igång kroppen samtidigt som man helt plötsligt fick börja lägga till kondition, chins och dips mängdträningen :-).

2. Att jag låg alldeles för långt bak när det kommer till konditionen och mjölksyretåligheten i chinsen och dipsen. Normal kanske man satsar för detta i 10-12 veckor med olika strategier kontra då denna gången ca 1,5 veckas träning ;). Men det är bara att ånga på :-). Måste ju tillägga här att jag inte gjort dessa på länge men gör oförskämt många redan nu :-).

3. Att nu har jag gått på en salt och vätsketömning, hur skall detta fungera för att sedan ha ork och energi i kroppen för mer prestation på söndagen? Mina består i 12 g extra salt och 9 liter vatten per dag fram till 1,5 dygn innan då jag sedan helt släpper vätskan och saltet. Men denna går bra har redan vänt och nu rasar vätskan ;).

IMG_9760

Nu blir det både köra lördag och söndag, samtidigt som jag ska coacha min adept Chrille på sin SM debut i AF på söndagen…….ha ha allt löser sig det gör det alltid :-).

IMG_9740

 

Nu kör vi ALL-IN…..det är bara att satsa allt och göra så gott man kan, men framför allt ha JÄVLIGT ROLIGT ;).

 

NÄR MAN SATSAR MOT STJÄRNORNA SÅ BRUKAR MAN I ALLAFALL HAMNA BLAND MOLNEN :-).

//OVER AND OUT ROBERT ”ROBOCOP” WÅHLANDER.

kommentarer, 493 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Robert Wåhlander

Posts Google+

En träningstokig kille som tävlar i AF. Driver nu i egenskap som butikschef MMSports Malmö tillsammans med min fru!!!