Tung träning, hög volym!

Michaela Augustsson —  17 januari, 2015
17 januari, 2015

Hej på er.

Hela denna vecka har gått åt att pack ihop min lägenhet. Jag är kontrollmänniska deluxe och vill gärna ha allt klart lång tid innan jag behöver 😀
Flyttar ju som sagt om 2 v. Woopidoopiii 😀

Träningen då? Jodå, det rullar på.  Dock efter förra veckan kände jag verkligen hur detta typ av volym program tagit sin rätt i samband med att det blir tyngre vikter. Kroppen behöver längre återhämtning,  styrkelyftspassen börjar bli otroligt jobbiga, långa och med behov av påfyll av energidepåer även under passen och till trots det är det ren vilja alltså vid sista markdragen :D. (Ovana!)
Så jag har faktiskt tagit fler dagar helt ledig från träning, fyllt på ordentligt med mat och vilat. Känns bra att våga vila, våga växa och bli stark. Utan någon som helst ångestladdning med formnojja. känns så otroligt onödigt att oroa sig för formen nu, Jag vet ju att jag kommer iform när jag ska, då ser jag hellre att bli stark och fortsätta utvecklas, både muskulärt och som atlet! PUNKT ! 🙂

Så i måndags bestämde vi oss iaf för att göra sista 5×5 för att på måndag gå över tyngre vikter 3×5 istället. Det är ju heller inte så lång tid kvar tills tävling vilket gör att jag vill dra ned lite på volym och istället och känna på tyngre vikter.
Jag vill verkligen påtala att det är ST>OR skillnad på att utföra en tyngre vikt 5ggr i 5 set. Än att utföra en vikt 5ggr 1 set !!! Det betyder såklart att i min enfald och fortfarande oerfarna hjärna vill jag ju tycka att en vikt på 95 kg eller 100kg 5×5 inte alls skall vara något problem, då jag ju gjort EN femma på 105kg lätt tidigare. Men återigen EN 5a där jag kanske enbart satsat på upptrappning och sen slutat där. Testa och gör det 4 ggr til missy och se hur kaxig man är sen 😀
Så därmed har jag nog redan ökat min PB i 5×5 med 95kg och att hålla teknik och utförande lika bra på sista som på första. Alla reps är singlar och skall sitta varje gång.
Bara lite tankebry som man lätt glömmer bort när man har bråttom i sina ambitioner 😉

Här syns min böj 5 x 5 på 90 kg 4 setet 🙂

Bänken känns också ganska bra här är 5×5 på 62,5 kg

Så, endel av er undrar ju också vad det är för en tävling jag ska köra. Jag kommer kör kvalet serie 1 i Kalmar den 7/2 (även DM den helgen) och kommer ha det som en tävling för att enbart lära mig. Se om man tycker det är kul, hur det känns att stå på podiet, ha snyggve trikå och hantera rampfeber och domarsignaler 😉
Så ja, det blir en lärohelg i styrkelyftets tecken som jag se fram emot att lära mig en hel del om 🙂 Utan krav, prestationsångest eller några som helst tidigare erfarenheter ska jag bara gå upp, lyfta bra på vikter jag kan hantera och ha kul 🙂

Och ja just det!! Jag kommer ju också att lyfta för Kalmar Atletklubb. Superkul ! Tackar för att jag får vara endel av er och lära mig lyfta tillsammans med outstanding lyftare såsom Jenny Kitsune Adolfsson och Kristian Sewen  Erik Gunham m.fl 🙂 GRYMT!

kalmar ak

 

Ha nu en fin helg, lyft tungt och ha kul 😉

// M

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+