Nya året med nya planer och målsättningar.

Michaela Augustsson —  4 januari, 2015
4 januari, 2015

Tjaabba alla nya grymma inbefriade nyårslöften!
För alla kom väl igång precis första januari med alla sina grymma lovord till sig själv, rensade ur kylen från alla gamla julmatsrester och julgodis i massor. Lade av av allt vad kolhydratssug heter genom att bara bestämma sig, och sen gick iväg och satte PB i allt i gymmet 😀 ? (åtminstone årsbästa, 😀 haha… so hilariouse!)

Jag kan ju själv säga att jag hade en jättetrevlig Nyårsafton med god mat i goda vänners lag.
Vi käkade en nyårssupè på Södra sällskapet på Söder i Stockholm som bjöd upp till mycket god mat och service (Rekommenderas). Senare blev det någon finsmakande nyårsdrink och lite spel innan det bar vidare för uppslutning för att se raketer i en dimmig stockholmshimmel ;D

nyår

Jag har allt som allt haft det riktigt mysigt med god mat och dryck i goda människors lag hela julen. Det betyder supermycket för mig att vid denna tid efter tävlingar och allt ha tid att njuta med familj och vänner till 100%. på alla de plan jag känner att jag vill. Det ger mig alltid massa motivation sen att gå in med pannben och 110% mot nya utmaningar 🙂
Nu är vi inne i den sista helgen på julledigheterna innan vardagsrutin, och ny scheman skall följas 🙂 (sing halleluja för det,!! im ready for some fresh up!! :D)

Då har jag givetvis funderat kring året 2015 och vilka satsningar på olika plan jag ska ta mig an 🙂 Och det kommer bli stora förändringar för mig även detta år! Det kommer innebära ytterligare en stor förändring i min livssituation (mer om detta i ett senare inlägg) och även i min yrkeskarriär. Men det jag tänkte ta upp nu är de träningsmål jag hittills har satt inför nya året:

  • Öka mina vikter i Knäböj, Marklyft och bänkpress
  • Delta i min första styrkelyftstävling
  • SM i Athletic Fitness på hemmaarena Karlstad i September
  • Öka min kondition (diffus, men har det som mål då jag vill bli bättre på träningslära inom konditionsidrotter 😉

michaela 2014 nov SATs

Så ja.. det finns absolut målsättningar i år för min egen träning. Och detta betyder att jag kommer att behöva sätta igång ganska omgående med min träning. Vilket jag iofs redan gjort med ett upplägg för styrkeutveckling på 6 v.
Jag är inne i v.3 av 6 nu på ett upplägg med Knäböj, bänkpress och marklyft 3ggr i veckan varav 1 av dessa 3 är med upptrappning vikter 5×5 och de resternade 2 är komplementövningar inom de olika basövningarna,

Detta är för att öka vikten som jag klarar att utföra 5reps x 5 set. så det sker en ganska långsam upptrappning för att komma tillbaka i vana och vikter.
De resterande 2 passen är till för teknik och svagheter och kan utgöras av varianter av de 3 basövningarna och 2-3 pass däremellan fokuserar på chins dips och prioområden (för närvarande lite rehabilitering av struliga ljumskar och axlar 😉  REHAB FIRST! 😉 )

Jag har en liten videosnutt här som visar en av mina komplementpass i bänken, detta är gummibandsbänk som jag testar för första gången här. Detta görs för att få ökat motstånd i toppläge, därmed träna utsträck och tricepsstyrkka mer. Det ställer också större krav på stabiliteten. Kul övning att variera med, men det är ingen nybörjarövning och man behöver ha en god teknik och grundstyrka till att börja med. Utförs med fördel med lättare vikter då toppläget kommer att bli jobbigare, och ju tuffare Powerbands eller mindre omkrets, man arbetar med desto mer drar de också tillbaka på vägen ned. =)

 

Imorgon sätter jag igång med Januari och 2015 nya satsning med rutin och schema efter julledigheter. Det står böj bänk mark på schemat och jag satsar mot mitt starkaste någonsin i år =)

Who is with me !!?? 😉

// M

 

Babt got Back

 

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+