Nytt år, Nya möjligheter & Nya utmaningar. Men också med 1 års erfarenhet, reflektion och utvärdering!

Michaela Augustsson —  31 december, 2014
31 december, 2014

Hej =)

 

Hoppas alla njutit av en underbar jul och har en god fortstättning. Det har iaf jag:)

Idag är det sista dagen av 2014. Ett år som för mig kommer att stå för väldigt mycket, men främst för förändring.
Jag  flyttade till Gbg i år, Jag har arbetat inom en helt annan genre och sektor inom sjukgymnastik.>Läst kurser och jobbat heltid 😉 Har blivit faster igen!!  Nya otroligt fina vänner har jag fått som kommit betyda massor för mig på kort tid <3 Och några som försvunnit  🙁 Jag har också under ett helt år fått möjligheten att ge och erhålla en fantastisk kärlek från en helt fantastisk person  😉 <3 My partner in crime <3

Jag bytte inriktning i min träning och valde att tävla i Athletic Fitness, Framgångsrikt med både Silver och Guld på mina första tävlingar 🙂 Min första egna resa där jag själv stod för mitt dietupplägg och tävlingssatsning.  RepPower silver efter spontan deltagande i kvalet i höstas 🙂 Testade att träna inför en styrkelyftsutveckling, skaffade massa nya infallsvinklar och kunskap inom träningslära och olika grenspecifika metoder. Varit mer engagerad och arbetat en hel del med tävlingsteam och  event med Familjen MMsports. Återigen haft ett stort förtroende och stött i ryggen av detta underbara team och Familj och som jag kunnat ge tillbaka i år med flaggan i topp. Det känns fantatsiskt!

af prestation

Jag har fått känna på vad som krävs för att jobba igen när man ligger efter i en diet, Jag har fått känna på skillnaden att träna för prestation med en helt annan slags kravbild, jag har fått känna på hur det känns att känna sig otillräcklig i livet, jag har fått känna på hur det känns att aldrig känna sig bra nog med formen,
Jag har lärt mig vikten av att ha rätt typ av människor runt sig och ta sig an den stöttning hjälp och kärlek som de ger 🙂

10686730_10152508432269067_3605976208713768904_n

 

 

10734215_403091453173182_2700833242892332947_n

 

16207_10152508861819067_1984103209534313730_n

Reflektion

Jag har varit väldigt lycklig till det stora hela året måste sägas 🙂 <3 Så många fantastiska människor jag delat detta året med och så mycket kärlek jag fått känna. Och fått en person vid min sida som alltid lyfter upp mig och ger mig så mycket positiv energi och stött i ryggen, och konstigt nog alltid vill göra mig lycklig och glad på alla de sätt han kan 😉 <3
Men, jag har också haft det väldigt tufft periodsvis. Dels av skäl vad gäller omställningar i privatlivet som kort kan beskrivas att en nät-stalker som följt mig genom åren kom tillbaka och fortsatte skriva anonyma mail, sms, kommentarer på sociala medier med ambition att bara smutskasta folk jag umgås med, mina prestationer, mina ambitioner och mig själv som person, och i slutet riktigt grova jäkla övertramp på en person :(. Detta är inget jag någonsin delat med mig om förut då jag valt att ignorera denna  människa istället och hoppas på att den skall tappa intresset. Men detta året eskalerade problematiken vilket har varit otroligt jobbigt för mig då jag är en person som tar åt mig, undrar vad i all världen jag kan ha gjort denna människa som uppenbarligen enbart vill att jag skall vara olycklig,
Men, jag tog mig igenom det också och vill som alltid välja att lägga mitt fokus på mer positiva saker, positiv energi och därmed hoppas jag denna person kommit på bättre tankar och ser att det inte biter på mig såndära, jag kommer fortsätta vara jag med de val jag känner är rätt för mig, oavsett nån hittepå näthatares åsikter eller ord!

I träningslivet så har jag verkligen haft en riktigt positiv aha-upplevelse av vad det var som saknades i de tidigare åren jag tävlat. Jag är en atlet inifrån och ut och älskar att tävla, mot mig själv främst 😉 och har saknat att få prestera på fler plan än ”kvartsvändning höger” bedömd fysik. Därmed är jag verkligen glad att jag äntligen vågade testa Athletic Fitness och märkte vilken annorlunnda energi och glädje det var att tävla inom denna gren. Mer kopplad till idrott än kroppsbyggning men med den fina balansen mellan alla komponenter fysik, styrka, uthållighet, för att placera sig högt! Jag  fullkomligt studsade runt på min första tävling just för att jag tyckte det var superkul, positiv energi där de man tävlar mot inte är mer konkurrenter än lagkamrater som pushar en, lyfter fram ens bästa resultat i styrkan just för att på fair game isådant fall bli slagen för att någon är bättre, dvs inte bedöms bättre utan faktiskt svart på vitt gör fler chins eller dips. Punkt ! =) Och det visade sig att jag tyckte detta var roligt då jag på min första tävling verkligen kunde prestera i nivå med några av de bästa i Sverige, och ett Silver i en öppen klass.

IMG_20140503_160024[1]
Det var dock inte en helt enkel resa och jag har nog aldrig tvivlat så mycket på min egen förmåga som just under denna period inför min första tävling. Det var otroligt jobbigt att sadla om till ngt man aldrig testat tidigare. Tar på psyket, och har man en hög kravprofil på sig såsom jag har, då är det tufft. Man tycker inget är riktigt bra nog. Jag känner hur det kliar i kroppen av potential att utföra mer, bättre, snabbare, men jag är liksom alldeles för nybörjare ännu för att ha lyckats utveckla dessa tekniker tillräckligt. Det defineras eg bara i ett ord. OTÅLIGHET 😉 och som vi alla vet, så leder otålighet oftast till dumma beslut. Vilket i mitt fall det också gjorde. Jag speedade på i min träning i prestationsgrenarna och låg på nära överträningsnivå i slutet vilket efteråt resulterade i en överansträngning i axlar under ca 3 månader… Good Work Stupid 😉
Dock med blodad tand inför höstens bravader.

Iochmed min satsning i AF träning slängdes det om i mina träningsrutiner och var svårt att sadla om att prestation/styrka behöver mer vila och återhämtning såväl som under passet som emellan passen. Också en utvärdering jag tagit med mig, att våga vila, att inte ha så bråttom, det ger mer!
Det var verkligen i samband med genomgång teknik och upplägg styrkelyft som detta blev ett faktum vad mycket det gör att vila mellan set för att optimalt kunna utföra sina lyft och vikter, att gå från superset var en smärre otålighet i själen.  (Därför tar det vansinnig lång tid för dessa styrkelyftare åxå, blandannat därför skall tilläggas 😉 ) S¨å min bästa vän har blivit timern på mobilen, främst för att vila tillräckligt länge, mycket bra tips.

Ett större lugn lade sig inför min andra satsning i AF, nu senast i Decembercupen. Jag hade något att relatera till i min styrkeprestation och kunde nu lägga mer fokus på formen vilket var något jag prioriterade bort i Body Classic tävlingen innan, Detta var jag inte alls nöjd med och ville ta igen. Skillnaden nu var ju att jag valt att utföra dietupplägg och satsning helt på egen hand. Detta har jag haft från min vän och coach Joacim Bartoll tidigare, som är största och erfarnaste tryggheten i dessa lägen. Men nu var det dags att testa själv kände jag . Jag har lärt mig otroligt mycket från honom under dessa år och nu var det upp till bevis för min egen del 🙂
Detta var givetvis inte alltid helt enkelt då man har en större osäkerhet med nya saker man prövar, men jag fick helt enkelt lita på att jag gjort mina uträkningar etc riktigt och vänta ut kroppen.  Dock var kroppen inte helt medvillig med mig denna gång och jag hade också högre krav, mycket mind fuck under många veckor blev det. MEN jag lärde mig vad som krävdes för att hamna i den formen jag ville, Och det ger mig förhoppningsvis en mindre stress inför nästa gång.
Summa summarum så hade jag några riktigt jobbiga trötta galna skiiiitveckor som jag inte vill uppleva igen under denna dieten. Första gången jag på riktigt känt hur det jävliga kan kännas på diet 😉 Och fast jag stod där i slutändan ganska nöjd (läs ganska då man är så otroligt skev i sin uppfattning att inget annat duger än lite bättre oavsett 😉 😉 med ett guld i handen så lovade jag mig själv att inte glömma bort vad jobbigt jag tyckte det var just under denna period!!
Så nästa gång kommer jag att var mer förutseende, kanske börja tidigare med dieten och vara införstådd med vad som kommer krävas vilket ger ett mer förberett psyke!

10407085_10152512077294067_8013811250000063003_n10423275_10152542413894067_5162977160289094713_n
Men summasummarum! Så är jag otroligt jävligt nöjd med mina prestationer i år. Framförallt inom träningen och tävlandet!! Och att jag vågade testa mig själv, mina kunskaper, mina prestationer och att bara VÅGA!

”Friskt vågat hälften vunnet” har en helt ny innebörd för mig nu kan jag säga !

Detta är något jag tar med mig in i 2015, som en lite bättre atlet, en bättre sjukgymnast, en utvecklad person på många plan så vill jag VÅGA mer. Testa, våga delta utan kravprofil, våga förlora! Våga tro på sig själv ända fullt ut i alltfler sammanhang!*

Mina nyårslöften lyder : Våga testa fler saker!!
Minska kravprofilen!
Minska mitt onödiga stressande 😉

Nu skall jag snabbt hoppa i dojjorna här i Stockholm för att fira in det nya året med god mat, fina vänner och med en positiv anda känna hur 2015 kommer att slå 2014, och det är banne mig inte dåligt !

Tack till er alla underbara som varit med och deltagit i mitt år 2014, i min träning, i mina prestationer, i mitt vardagsliv och till er alla som vill  vara med och göra 2015 minst lika grymt ;*)

Gott nytt år!

Kram
// M

 

10421548_10152589547084067_8362379150802408345_n

 

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+