Tävlingssäsongen för året över, ytterligare en pokal i hyllan. Jag är NÖJD, Jag är STOLT.

Michaela Augustsson —  2 december, 2014
2 december, 2014

Hej och hå !

Fitnessfestivalen och Luciapokalen drog över Göteborg stad som en orkan, med svindlande mycket bra tävlande, utställare, konsumenter!
Jag är fortfarande jet-leggad, men tillfreds ! Lugn, har gått in i chillmoode nu äntligen! =)

Jag liksom 600 andra tävlade nämligen i helgen, i mitt fall handlade det inte om att stå lättklädd i pepparkaksfärg på scenen igen ;), utan bland tunga vikter många repetitioner och härliga RePower Finalen 😀

Jag och några av tjejerna , Linda och Mikaela matladdar upp inför starten =)

Jag och några av tjejerna , Linda och Mikaela matladdar upp inför starten =)

Jag hade lite svårt att ställa om kroppen och knoppen efter avslutad tävling från Decembercupen innan. Jag var trött och min hjärna hade alt annat än dietmoode och träning inställt. Så jag gjorde som den sa, jag käkade vilade och lagrade energi istället. 🙂 Vad gäller Reppower finalen så är den baserad på BMI istället för enbart kroppsvikt vilket betyder att för en kort liten köttklump som mig får jag ett ganska högt BMI även om jag är i riktigt bra form, haha 😀 Även tiden ändras och går ned till 60 sek.
Så jämförelsevis så visste jag att jag skulle bli en av de absolut tyngsta tjejerna i finalen så bättre tung men pigg och stark än lite lättare och trött och medtagen . Och medtagen var kroppen ändå efter Decembercupens Athletic Fitness satsning som kulminerade i Guldet. Så under veckan var jag inte jätteladdad för reppower grenen skall erkännas.
Jag tränade 2 pass den veckan, hade träningsvärk i 3 dagar 😀 haha.. och sen vilade jag mig in i tävlingen (och käkade:D )
Men när jag kom till FitnessFestivalen på Lördagmorgon och träffade alla grymma teamkamrater, alla tävlanden, drog in känslan av utmaning, laddning, tävling, förväntan och prestation så återfick jag en KICK av massa energi. Jag jobbade dessutom under Reppower för herrarna och då jäklar kickade tävlingsnerverna in. Jag byggde upp den roliga tränings och tävlingskänslan och blev supertaggad inför min egen tävling.

Reppower finalen gick bättre än vad jag förväntade mig. Tog mig ett otroligt starkt SILVER 🙂 Supernöjd med det när man ställs mot stålkvinnan Mikaela Kellner ( en riktig meriterad och grym fitness five atlet och chins-killer  😉 ) som tog hem Guldet.
Kroppen är fantastisk på det sättet, kan ta sig långt på enbart vilja och adrenalin 😉
jag vägde in på 59,5kg ca 2,5kg mer än tävlingsvikt vilket jag tyckte var helt sjukt bra så som jag hade käkat under veckan 😀 My muscles needed it ( käkade buffe kvällen innan som laddning 😉 )
Mitt BMI hamnade på 23 då jag är 2 äpplen hög 162cm 😉
Knäböj: BMI x 3 =69 kg här tog jag grenseger med 30 reps på 60 sek. detta till trots en liten skakig start, haha 😀 ni kan se filmen här nedan. an är inte så kaxig i benen efter 30 reps på denna vikten faktiskt. Då får man ramla ihop som en hög 😀 haha..

 
Dips: + 5kg 25 repetitioner, 1 under vinnarens (damn it 😀 )
Chins 24 godkända, många bortdömda, troligtvis alldeles för trött för att hålla kroppen i en bra linje.
Bänkpress: 45kg, Här tappade jag allra mest. Hade ingen ork kvar märkte jag abrupt 😀 20 st lyckades jag få till tror jag kanske nån mer, men det var alltså stopp. jag fick inte upp stången och det var här jag märkte vad jäkla trött kroppen faktiskt var!
Bicepscurl: 34,5kg 22reps lika många som vinnaren

GirlswithGuns ;)

GirlswithGuns 😉 Love my fightingface 

Det var verkligen en superkul tävling och jag älskar kombon att kunna ta ut sig helt totalt i att lyfta tunga vikter så många ggr som möjligt och på tid! Det ställer ganska höga krav ! jag tycker verkligen att alla ni som liksom mig gillar att anta utmaningar, ta i och behöva kämpa lite skulle testa ett reppower kval nästa år!
Bland de roligare tävlingarna faktiskt. 🙂

 

reppower 2014

 

reppower 2014 2

Tjejer som flexar =)

Tjejer som flexar =)

Mikaela och Michaela Guld och Silver bjuder på snyggaste facen och krabba :D

Mikaela och Michaela Guld och Silver bjuder på snyggaste facen och krabba 😀

 

hade förövrigt på mässan supertrevligt med min dunderfamilj MMsports i vår monter där det var fullt ös med frågor, försäljning bekanta och nya ansikten kramkalas och massa energi och skratt !! Alltid lika underbart att åka och få positiv energi på sådana här mässor !
mmsport ff 2014

Jag vill också passa på att gratulera alla grymma teamkamrater i mmsports som gick och briljerade återigen på scen de nna helgen. Det är sjukt vad bra atleter vi har i teamet, pallplatserna kryllar av oss och vi blir bara större och större. Så många duktiga snygga och härliga personer som bjuder upp till motivation och inspiration genom att se deras dedikation på scen framgångar och utveckling <3 Kärlek !! 🙂

bambu

 

Nu har jag också gett mig själv tillfälle att bara pusta ut, njuta av att göra vad jag vill när jag vill utan tankar, måsten, krav och planering. Jag tänker ta en ordentlig viloperiod under juletider nu för att sedan sätta nya mål och planer i verket.
Men först, vila och njuta över de framgångar senaste året bjudit på 🙂

Kram på er alla !!!!

// M

¨blueeyes

 

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+