Julkänsla med Vörtbröd a la protein style =)

Michaela Augustsson —  9 december, 2014
9 december, 2014

God Kväll!

…..och god är den, för idag har jag äntligen fått motivation och tid till att stöka lite i köket. Och idag var jag inspirerad av att testa att göra proteinbröd som är så hypat runt om 😀

Jag älskar ju bröd, och jag vill gärna njuta av detta utan att behöva dra in på en hel måltid som kostnad för det 😀 haha.. Därmed tycker jag att det är grymt att kunna göra ett bra bröd med högre proteinhalt och lägre i kolhydrater som fortfarande skall smaka lika bra (… äsch get real, är väll inget som riktigt slår en nygräddad vit ciabatta iofs… men åtminstone kan fungera som ett ordentligt bra substitut 😉 )
Jag googlade runt lite och hittade massa duktiga personer/recept/hemsidor som gjort ditten och datten och är löjligt kreativa i köket. Och sen gör jag som jag alltid gör, lite av allt det jag tycker verkar bra och höftar på till min egen variant 😀

Det resulterade i en stor saftig vörtlimpa proteinbröd med solros och pumpakärnor. Och jag lovade ju att dela med mig av recpetet (för jag har blivit såpass rutinerad nu efter alla frågor när jag lägger upp saker om recept, att jag antecknar medans jag dansar runt och häller en skvätt här och en där i köket 😉 ) bra va ? 😉

Ett stycke megastor ProteinLimpa Vört:

Ingredienser:

– Äggvita 300gr

– 2 hela ägg 120gr

– 250gr kesella

– 1 tsk Bodyscience neutral kokosolja

– 100gr Bodyscience Bakepro protein

– 80gr mandelmjöl

– 50gr Siktat Dinkelmjöl

– 3msk Psylliumhusk

– 70gr Vörtkrydda

– 1,5 tsk bakpulver

– 0,5 dl pumpakärnor

– 0,5 dl solroskärnor

– Sesamfrön att hälla på toppen.

 1. Ställ in ugnen på 180gr.
 2. Klä in en avlång form i bakplåtspapper för att hälla smeten i sen. 
 3. Blanda äggvita, ägg och kesella med elvisp (eller matberedare för er som har sådant lyx 😉 ) ej för länge, bara så allt blandas väl. 
 4. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten, blanda på låg snurr (? ) med elvispen tills allt är väl blandat. 
 5. Häll i formen med bakplåtpappret. 
 6. Strö över sesamfrön lite snyggt!
 7. Tjoff in i ugnen i ca 45 min (min blev ganska hög och krävde ca 60 min i ugnen. )

Servera med..
äsch whaävve, sånt tjafs, ni vet väll själva vad ni vill servera med 😀 Jag åt dem som de var till lunchen tillsammans med en god sallad, och sedan till kvällsmålet med lite minikeso och skinka och ett gott juligt te till !! mmmmmums!

Har gjort en snabb kalkyl på innehåll: Kontrollräknar senare;)

Innehåll per 100gr,

 • Energi 220 kcal
 • – Protein 20gr
 • – Kolhydrater 5gr
 • – Fett 10gr

Se till att bjuda ”tjocka” släkten på detta typ av nyttigare vörtbröd på julbordet istället och se vad de tycker  😉

// M

proteinbröd vört

 

kommentarer, 1 045 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+