Snart dags att skala av! | Louise Frosthammar

Louise Frosthammar
Team Body Science

Snart dags att skala av!


Funderar just nu på när jag ska gå på dieten. Jag har räknat lite och kalkylerat, dels på hur det gick senast, och på hur jag ska tänka denna gång. Sist skalade jag 10kg på 15 veckor. Det gick i perfekt takt med snitt på 0,7kg per vecka. Jag låg relativt högt i kaloriintag, dvs jag började på 2250kcal /dag och slutade på ca 1600 i slutet av dieten. Ganska smärtfritt, med några få undantag. Tex så maxade jag marklyft på slutet av dieten och hur dum får man bli.. Låg på hallgolvet och det kändes som om livet rann ut vid nåt tillfälle efter det. Mådde illa och fick nästan kräkas. Kunde inte fungera på flera dagar efteråt. Nej, inte det misstaget denna gång..

Ska reprisera det bästa ur förra konceptet. Det okomplicerade gällande maten, alltså samma till lunch och middag för enkelhetens skull. Skillnaden kommer bli färre morgonpromenader denna gång. Istället fler styrkepass och några intervallpass i veckan i form av rodd och löpning.

Å det blir till att mala älgfärs igen. Tröttnar inte på det heller. Kanske något mer fisk på menyn denna gång.

Mitt utgångsläge denna resa och status just nu är 64.5kg mot förra dietstart då jag tryckt hamburgare hela sommaren och startade på 68kg. Bör väl tappa ca 6 kg för att komma i tävlingsform till Augusti. Så 12 veckor kanske. Då har jag drygt en månad kvar tills jag drar igång. Det blir väl lite lotto över det, men jag börjar lära känna min kropp nu..

Tävlingssuget infinner sig mer och mer. Tänkte mig SM i AF i år och naturligtvis SM i chins på Lucia. Denna gång tänkte jag tom närvara vid prisutdelningen. Dotra behövde gå på toa när jag tävlat klart i julas på Lucia och jag följde med henne och killarna var ju så många så det fanns ju tid tänkte jag. Men hux flux så var allt över och när jag kom tillbaka fick jag hämta min medalj på en tom scen.. Lite trist och snopet, men att bara vara med var ju så häftigt.. det ska definitivt göras om.

Kvällen innan min första tävling i AF i höstas.. Nervös, förväntansfull, spänd, glad och full med energi. Sååå roligt och häftigt.

 

 

 

 

 



En kommentar på Snart dags att skala av!