Tänk om du räddat någons liv idag utan att veta om det! | Louise Frosthammar

Louise Frosthammar
Team Body Science

Tänk om du räddat någons liv idag utan att veta om det!


Just nu blir det text när jag orkar. Har oerhört svårt att skriva för skrivandets skull. Det blir bara platt, trist och färglöst då.

Benpasset häromsistens gick förvånansvärt bra. Blev bara några få övningar, men gjorde dem ordentligt och med högre repsantal än vanligt. Har hunnit med ett träningspass hittills denna vecka. Beskrivningen av känslan efter det passet kan närmast beskrivas som poesi. För den oinvigde kan det vara svårt att förstå hur det kan kännas. Det välbehag som sprider sig som vågor genom kroppen, känslan av kraft, oövervinnerlighet och det lugn som lägger sig överallt, det är svårslaget för mig.

10poängspassets ingredienser bestod av BODY SCIENCE JACKED XX EXTREME + all enkelhet.. Ett cirkelpass för att inte bli uttråkad och för minimal vila.

4 rundor x 15 rep av

Bänkpress 40kg
Stående militärpress 25kg
Dips mot bänk
Fällkniven

Sen kort vila och ytterligare

4 rundor x 15 rep av

Sidolyft i cc
Pushdown med rep
Crunches
Flyes i cc

Jag seglade ut ur gymmet, hög på endorfiner, ruset av min prestation och den lilla vind jag upplevt i mina segel och log mot den alltid så trevliga pensionären som brukar heja glatt och säga några vänliga ord till mig när vi råkas.

Funderar på det ibland, de där vardagshjältarna som ser och visar att de ser sina medmänniskor. Det kan vara alltifrån ett leende och en vänlig gest i kassan på Ica, till att vänta in och hålla upp dörren för någon som kommer efter och också ska igenom samma dörr. Det kan vara några positiva och värdesättande ord till den närmast på busshållplatsen eller den där lilla, till synes så obetydelsefulla  uppskattningen eller komplimangen till någon som inte väntar sig det. Det kan vara det där lilla, som vi så många gånger struntar i för att vi är stressade, blyga, ovana, någon annanstans, eller för att vi helt enkelt inte tänker på det, som gör skillnaden..

Kanske hindrade du faktiskt någon från att ta livet av sig just idag, med det där lilla ordet, gesten eller leendet du bjöd på. Kanske fick du någon känna att de fanns, existerade just pga dig. Det kostar ju så lite, så låg insats för så stor vinst att se varandra. Det borde vi göra lite oftare.