Låt spirorna spira! | Louise Frosthammar

Louise Frosthammar
Team Body Science

Låt spirorna spira!


Först kommer inget, sen kommer inget, sen kommer det förhoppningvis mycket, om man gjort rätt vill säga. Pratar om after work för benen, träningsvärken. Lika spännande varje gång. Kvittot på att jag gjort något vettigt av benpasset.

Jag brukar få en geléliknande känsla direkt efter, men den känslan kan lätt bedra mig. För det händer inte så mycket mer sen, förutom att jag är lite stum dagarna efter. Inte godkänt på mina papper. Det betyder att jag inte tagit i så mycket som jag önskat eftersom jag faktiskt vill känna något efter benpassen.  Jag har upplevt ovanstående beskrivning lite för ofta, tyvärr.

Det har blivit bättre sen jag började träna ben på riktigt, sen jag börjat dela upp benen och sen jag infört superset mellan de tunga basövningarna, såsom grodhopp på bänk, utfallsgång eller spänsthopp med viktplatta. Har jag tid och är på Sportlife Partille kör jag numer även trapptricket. Kan jag ta mig upp och ner utan att hålla i räcket och utan att benen viker sig, blir det ytterligare straff i benpressen. Har fungerat riktigt bra…. för benen mina måste bli bättre. De ligger inte i fas om man säger så. Bilden är från tävlingsdagen och det fattas en del som ska dit till nästa tävling.  Men jag vet också varför, så ekvationen är enkel. Står man i vassen mer eller mindre under 10 års tid, med förevändningar om att innebandyträning och skogspromenader räcker, får man stå där sen.  Som man bäddar får man ligga.. Jag har precis bäddat om.





Kommentarer är stängda