Tack Sewén, nu har poletten trillat ned! | Louise Frosthammar

Louise Frosthammar
Team Body Science

Tack Sewén, nu har poletten trillat ned!


Minns teamträffen i höstas, då vi fick möjlighet att träna chins och dipsteknik. Mycket värdefullt och nyttigt. Till hjälp fanns bl a Jenny Adolfsson och Kristian Sewén från teamet, två grymma atleter och inspirationskällor.

Pratade lite med Kristian om min dipsteknik, om att jag använde mest triceps och gick mer eller mindre rakt ned i mina dips, vilket innebär att allt blir tyngre. Jag fick många bra tips om hur jag kunde involvera bröstet mer, men hade inte ork och vett att träna in det så snart på tävlingen. Jag valde att köra mina gamla vanliga. Jag har väl känt att just dips varit ett solklart utvecklingsområde för mig.

Jag fick infallet att dra till gymmet efter lång arbetsdag. Lyckosamt må jag säga. Jag har länge undivkit dipsställningen och känt stor vånda och dåligt självförtroende, men idag gick jag bara rakt fram och tänkte, nu jävlar…

Höll lite bredare, drog på bästa låten på högsta, fokuserade och tänkte på det Kristian sagt och visat…  och sen igång! Och vad blev det? Jo, 25 stycken..

Shit vad gött det kändes! Helt annat än tidigare! Låste armbågarna i toppläget och sen släpp ner till bott så att armbågarna hamnade i höjd med öronen. Därifrån kraften från farten ner till att trycka mig upp igen… Gött gött gött!!!!!!! Har även kollat lite filmer på tekniken och jag tror jag hittat den…

Körde sedan
Dips med 10 kilo i bältet x 10reps x3 set
Smal bänkpress varvat med 100 hopp med rep   x4 set
Stående militärpress varvat med pushdown med rep  x3set

Avslutade med
Liggande lårcurl pyramid 8set x 8-10reps

Snabbt och effektivt och med lugn i sinnet och ett leende på läpparna lämnade jag gymmet med en enda tanke. Jag kan om jag vill!