Mera mat

3 maj, 2013
3 maj, 2013

Ah vad jag älskar mat…eller rättare sagt att äta! Typ bästa som finns! Stefan tycker jag har någon slags omvänd ätstörning (om man nu kan ha det) som längtar efter alla mina måltider så fantastiskt mycket. Jag njuter lika mycket varje gång och jag är oerhört ”okräsen”, det finns väldigt få saker jag inte tycker smakar gott, haha! Jag älskar att prata om mat (och det är ju bra när man är dietist) och att prova nya recept och kombinationer.

En ”ny” trend (eller ny och ny men det pratas mer om det nu iallafall) inom fitnessbranchen är periodisk fasta där den vanligaste varianten är att man fastar 16 h och äter 2-3 måltider under en 8 h period. Man har funnit många fördelar med att fasta och många tycker det är praktiskt att slippa äta så ofta och sparar tid på matlagning och ätande.

Kroppen har en sådan fantastisk adaptionsförmåga och anpassar sig efter rådande omständigheter. Jag kan tänka mig att periodisk fasta är det måltidsmönstret som kroppen bäst är lämpad för, det var ju inte direkt vanligt förr i tiden att äta var tredje timme eftersom tillgången på mat var starkt begränsad.

Det hade kanske varit intressant att testa (mest som ett socialt/kroppsligt experiment) men jag blir ledsen är jag tänker att jag inte får äta alla mina måltider. För mig är måltiden ett avbrott i vardagen, en chans att luta sig tillbaka och koppla av, en källa till njutning snarare än en belastning tidsmässigt.

Nä, det är med periodisk fasta är kanske inte min grej…jag fortsätter att äta 5-6 gånger om dagen och blir lika glad varje gång jag får chansen att äta! 🙂

Och så lite matbilder från veckan såklart!

Fläskfilé med getost och mathavre.

Massaman curry med sötpotatis.

Blandade rester: köttgryta med potatis, äggröra, grönsaker och bönor.

Fisk med klyftpotatis och morötter i ugn. Wokad vitkål.

Vaniljkvarg med hallon

Over and out!

 

Elinor Medhammar

Posts Google+