En grym träningsvecka

29 april, 2013
29 april, 2013

Jag behöver seriöst en rullstol efter benpasset i lördags, tjena vilken träningsvärk! Körde 10 set knäböj, stegrade från 40 kg upp till 90 kg och sen tillbaka. Därefter 5 set raka marklyft och avslutade med 3 set i benpressen.

Efter passet kändes allt suveränt men dagen efter kände jag mig totalt invalid, aaaaj! Det händer ganska sällan att jag får träningsvärk i benen eftersom jag tränar dem ganska ofta men nu jäklar fick jag till det! Gött!

Veckans övriga träningspass har  också varit brutala! Har kört tungt och mycket så nu är kroppen ganska sliten, tror bestämt det blir vilodag snart.

Viktade chins, viktade dips med PB (gjorde en 8:a med 20 kg extra vikt och en 4:a med 25 kg! Fattar inte vart den plötsliga styrkan kom ifrån, känner mig helt brutal, haha!).

Gjorde även ett grymt rodd + marklyftspass. Gjorde några set på 120 kg och det kändes riktigt bra. Gjorde två försök på 130 kg men där fick jag erkänna att det var nog lite väl tungt.

Efter rodden…STENDÖD! Men jag satte ett nytt rekord på 3.47 med sjuk mjölksyra i benen och träningsvärk i hela kroppen. Jag trodde seriöst jag skulle avlida när det var 500 m kvar och Stefan stod över mig och skrek hela vägen fram samtidigt som jag lät som att jag skulle föda, haha!

Jag väntar på att jag ska bli lite mer tålig i denna grenen och visst förbättrar jag mig varje gång men måste det göra så förbannat ont hela tiden…bahh! Detta är verkligen outside the comfort zone! Fast det är lite det som min träning handlar om…att våga ge det där lilla extra, att inte vara rädd för smärtan. I slutänden får man sin belöning och det är värt det många gånger om.

Jag försöker ta fram det där lilla extra för varje träningspass och träna som om det vore mitt sista, det är tanken i alla fall…sen är det inte alltid man orkar eller har lust men jag försöker i alla fall. Jag är ganska tidigt inne i mitt ”dietstadie”, ligger högt energimässigt (jag räknar inte men uppskattar på ett ungefär) och känner fortfarande att jag har massa energi och jäkla anamma att plocka fram.

Redo för ett dropset med bicepscurl. Stångcurl är grymmaste bicepsövningen enligt mig, man behöver inte köra så mycket annat om man kört några ordentliga och tunga set. Just biceps tränar jag inte så ofta specifikt utan de får mycket indirekt träning från alla ryggövningar, men ibland kan jag inte så emot att bara mata på armarna ordentligt. Älskar pumpen man får där.

Tiden går galet fort bara, det är typ sommar om någon månad (fast det fortfarande är svinkallt ute) och bara drygt 3 månader kvar till tävling! Än så länge känner jag att läget är under kontroll och får jag bara vara frisk och hel så tror jag denna tävlingen kommer gå riktigt bra för mig! Jag är redo (eller snart i alla fall, haha…måste bara slipa till formen och bättra på rodden…sen så jäklar!).

Game mood on!

Elinor Medhammar

Posts Google+