Nya tag nu då och MOT VM!

11 augusti, 2013
11 augusti, 2013

Det var ju nästan lite komiskt detta. Sa till Stefan precis innan SM att jag önskat att jag hade någon månad till på mig att förbättra formen…och så får jag en andra chans i form av VM!

Yes! Nu jäklar är jag motiverad igen. 🙂 Nu ska det bli andra bullar (eller inte bullar). Jag tror jag kan tappa 1-2 kg under dessa veckor och det låter löjligt lite men ni anar inte hur svårt det är att pressa kroppen det där lilla extra och 1-2 kg gör STOR skillnad på mig.

Fram tills nu har jag mest gått på känn när det kommer till kosten och det tycker jag fungerar ganska bra. Jag är egentligen emot alla tråkiga dietscheman och ryser vid tanken på att äta samma sak varje dag. Är man duktig på att göra grönsaker smakrika och roliga så tycker jag det går lätt och smärtfritt att dieta.

Några tips är:

  • Blomkålsmos och andra grönsaksmos. Jag gillar att koka morötter + blomkål –> koka några minuter, mixa med lite mjölk, krydda med salt, vitpeppar och diverse andra kryddor.
  • Wokade grönsaker i alla former. Jag gillar att woka vitkål, supergott till tex pannbiffar. Älskar aiatiska woker. Man kan woka i lite ostronsås/fisksås och köra i någon dl koksmjölk. Andra goda smaksättningar är teriyaki + ingefära + chili + lite kanel.
  • Grönsaksröra i krossade tomater. Så underskattat! Älskar att steka aubergine, paprika, lök, vitlök och zucchini och sen blanda med krossade tomater. Även gott att smaksätta med en gnutta chili, lite socker (eller sötströ), balsamvinäger och timjan.
  • Rostade grönsaker (+rotfrukter) i ugn! Ahhh…vem älskar inte detta. Så sjukt gott. Prova gärna en dressing på lite olivolja, citron, honung, salt och svartpeppar och hälla på.
  • Fyllda grönsaker med köttfärs
  • Lasagne med aubergine eller zucchini

För att förtydliga så utesluter jag inte potatis eller ris heller utan äter det varje dag. Jag gillar kolhydrater! Äter alltid havregrynsgröt till frukost och ofta knäckebröd till mellanmål, även massa frukt och bär! 🙂

Har ni några andra goda grönsakstips?

 

Elinor Medhammar

Posts Google+