Om Elinor

Denna resa startade för många år sedan! Som 19-åring beställde jag min första biljett till Luciapokalen och sedan dess har drömmen varit att själv en dag stå på scen. Av flera olika anledningar har detta inte blivit av, tidpunkten har varit fel och fokus har legat på andra saker. Detta år fick jag chansen att, som en av åtta deltagare, medverka i Talangjakten 2011, en fantastisk möjlighet! Äntligen skulle jag tävla! Men tyvärr grusades hoppet snabbt på grund av sjukdom och drömmen fick ännu en gång skjutas upp. Ni kan läsa mer om denna resa på http://ironsport.se/elinor/.

Nu tar jag nya tag och blickar framåt som medlem i Team Body Science! Drömmen och kämparglädjen finns kvar, lika levande som tidigare. Jag kommer satsa helhjärtat och träna hårdare än någonsin. Denna gång ska det gå!

Vem är jag då? För närvarande är jag 26 år, kommer ursprungligen från Kalmar. Mitt främsta intresse ligger inom kost och hälsa och därför bestämde jag mig tidigt för att utbilda mig till leg dietist vilket öppnade en del nya vägar och möjligheter för mig. Jag hamnade direkt efter examen på FNs livsmedels- och jordbruksorganisation i Rom där jag jobbade med nutrition och biologisk mångfald. Därefter fick jag känna på forskningsvärlden på Karolinska Institutet där jag jobbade med ett primärpreventivt projekt mot barnfetma. Just nu jobbar jag som dietist i primärvården Skåne vilket är fantastiskt roligt!

Som person är jag målmedveten och ambitiös men försöker att vara ödmjuk och ha en avslappnad och sund attityd till saker och ting som händer i livet. Jag tycker om utmaningar och är inte rädd för att pröva nya saker. Jag lever ut mina ständiga behov av ”kickar” och ”adrenalinrushar” genom min träning och mina personliga mål att alltid stäva efter att bli bättre och starkare.

Så, nu vet ni lite mer om mig och jag hoppas ni vill följa mig på denna berg- och dalbana mot scenen 2012! Nu jäklar kör vi!