VM i Athletic Fitness

17 september, 2013
17 september, 2013

Ja, jag vet knappt vart jag ska börja! Landade i Sverige i måndags efter en helg i Kiev, Ukraina. En helg full av känslor och intryck! Ara har filmat stor del av resan och lagt upp en 40 min lång inspelning (delat i fyra delar) på sin youtube kanal! Ni hittar dem här!

Har en slags surrealistisk känsla just nu. Som att jag bara drömt allt som hänt och inte faktiskt varit där! Jag tror att jag bara måste få låta alla intryck smälta och faktiskt förstå vad jag fått vara med om.

Vi samlades på Arlanda tidigt i ottan i fredags för avfärd. Jag, Stina, Rookie, Kristian, Ara utgjorde AF-gänget i landslaget. Sen hade vi även med grymma BB-tjejerna Denise och Eva och även landslagscoacher och domare. Riktigt härligt gäng!

image

Mellanlandning i Riga! Jag Fredrik och Eva! Energin är på topp och förväntningarna är höga!

image

Diskussioner och mackätande!

image

Hotell Bratislava (som skulle vara trestjärnigt!!!) satte standarden i Ukraina (dvs inte jättehög). Jag och Stina delade rum och breddade ut oss. Sjukt skönt att sträcka på sig!

image

Sen var det en låååång väntan på inregistrering. Jag fick lite strul med tävlingsfärgen med resultat ljusgul färg (typ ”bun-utan-sol-från-apoteket-färg”…och skulle behöva typ 8 lager innan nått skulle synas överhuvudtaget) så bästa Eva lånade mig hennes tävlingsfärg vilket blev MYCKET bättre. Tusen tack! Och tusen tack till Lisbet Grape som fick lägga typ 10 lager färg på mig under denna tävlingshelg! Bless you!

Trötta tjejer vid inregistrering!

image

AF-var sist ut för registrering och det över 100 bikinitjejer innan (utan att överdriva…men de var bokstavligt talat överallt)…så vid halv elva fick vi äntligen mätas in. Trötta tjejer! Jobbigast var nog ändå törsten. Vi var både jättetörstiga då vi ”klippt” vattnet under fredagen i syfte att tömma kroppen och försöka få fram mer konturer.

Bling-bling tjejer! Fotograferna gillade dem och dem gillade fotograferna! Det kastades slängkyssar och slängdes med håret! När det väl var dags för oss var fotograferna märkligt nog försvunna! Hmm…Inte lika roligt med vår svarta bikini kanske!

image

Lördagen var första tävlingsdagen där det var planerat för chins/dips samt en poseringsrond. Upp tidigt för frukost. Där fanns ”diet” section och ”regular” section. Diet maten som serverades varje dag (oavsett måltid) var kokt osaltat kött (fisk/kyckling), broccoli och potatis/ris. Yummi! Or not! Åt mest av den vanliga maten ändå!
image

image

Sen var det dags att ta bussen bort till tävlingsarenan! Yay! Äntligen dags! :-)

image

Jag hade tidigare blivit varnad för att tävlingar utomlands inte är så strukturerade och det kan komma ändringar i sista sekunden. Så vi fick köra styrkan före symmetrin och det var inte riktigt som en AF-tävling hemma i Sverige.

Vi fick inte köra strykemomenten på scen med publikstöd utan det var ganska amatörmässigt uppställt på själva tävlingsexpot med halvtaskiga chins/dipsställningar. Det var ganska jobbigt att inte ha någon koll på läget, hur chins/dipsen skulle bedömas osv…blev så himla nervös av att inte ha koll och dessutom var jag först ut. Samtidigt är det bara köra sin grej och inte tänka så mycket på allt man inte kan styra över!

The AF-gang!
image

Flera av oss var lite fundersamma över kvaliteten på chins/dipsställningen!

image

Sedan var det bara att vänta!

image

Sådär ja! Team AF-girls af Sweden fick börja!

image

Fick sån  skön känsla i kroppen, den kändes lätt! 20 godkända chins och 28 godkända dips blev resultatet och jag var överlycklig. Stina var brutal i detta moment med 25 chins och 34 dips (eller var det 35! Sjukt bra i alla fall). Pressen lättade efter detta moment och jag kände att jag kunde slappna av på ett annat sätt. Ställde in mig på att jag nu kunde vara nöjd oavsett placering för detta är ett bra resultat för mig personligen. Skönt!

image

Ännu en lång väntan innan symmetrironden. AF var sist ut och alla 104 bikinitjejer skulle in före och bedömas. När det väl var vår tur så gick det så himla fort på scenen, det kändes som typ 10 sekunder och sen var det slut. Var lite besviken eftersom intresset för AF internationellt kändes svalt överlag. Lite tråkigt och jag saknade det svenska publikstödet. NI GÖR JU TÄVLINGEN! Det ger verkligen en sån kick när det finns människor runt om som hejar och peppar!

Jag är i alla fall jätteglad för att vi hade så fantastiska coacher med oss som lugnade och gav råd. Utan dem hade det inte gått alls! Tack till bästa Fredrik Eriksson och Lisbeth Grape!

Jag är så himla glad att jag fick dela denna resa med så bra människor och speciellt roligt var det att Stina var med. Vi är båda nybörjare inom detta och ingen har tävlat utomlands innan så det var jätteskönt att kunna stötta varandra, Stina var så genomlugn och gav mig känslan av trygghet!

image

Rookie pumpar upp!

image

Vår hörna! Full av springande personer, brunfärg, pumpsnoddar och riskakor!

image

En liten pose kanske! Jag, Ara och Stina!

image

Söndagen var finaldagen och då kunde jag njuta mer, styrkan var gjord och vi hade redan varit uppe på scen en gång. Startordningen var ändrad så vi fick börja innan bikinitjejerna (Thank you lord!) så det var positivt!

Här är några bilder från symmetrironden! Jag är nöjd överlag men önskar att jag kanske hade varit liiite hårdare, men jag har fördel av att ha bra massa och symmetri!

image

image
image

image

Vi hann kolla lite på dambyggningen och heja på Denise och Eva! De kammade hem varsin 5:e respektive 6:e plats! Grymt jobbat!

image

image

Det fanns en del tid över att tänka, fundera och reflektera under tävlingen! Jag är en sån person som ofta känner att jag inte gjort tillräckligt och vill gärna göra bättre eller funderar på om jag gjort rätt. Fram tills nu har jag skött allting själv och inte gjort så mycket radikala förändringar i mitt liv med avseende kost/träning utan levt ganska som vanligt. Men jag har saknat någon att bolla med och som faktiskt kan ha lite ”koll” på hur ens status är och vad man behöver förändra. Får ta mig en funderare på hur jag ska göra till nästa satsning. Har ni någon ni tycker är en extra bra coach eller person ni litar på att tipsa om?

Anyway! Tillbaka till tävlingen och finalerna. Söndagen var roligare med avseende på symmetrironden, vi fick posera längre och hade ett helt annat publikstöd så det var jätteroligt! Kände mig lite konstig i kroppen, började frysa väldigt mycket och kände mig allmänt svullen. Klädde på mig flera lager och försökte att vila. Känslan släppte lite när nervositeten satte in och det var dags att gå ut på scen.

Kom ihåg att stråla! Sträck på dig. Spänn benen. Elinor, kom ihåg axeln som alltid åker upp. Och visa att du är vinnaren. Bara du, de andra har inte en chans! Och just ja..andas…men inte för mycket, tänk på att hålla in magen. Och spänn benen…Massa tankar här och då. Man får försöka fokusera på max tre saker som är viktigast, mer än så går inte.

De tävlande ropades upp en efter en…och tillslut stod jag ensam kvar som segrare! VM-guld! OMG! Det händer bara inte! Eller jo…det gör det tydligen! Jag vann chinsen, kom tvåa i dipsen och vann symmetrin! Vilket gjorde mig till vinnaren! Så sjukt glad!

image

Team AF Sweden! 5 tävlande, 5 medaljer! Slå det va! Ara tog brons i långa klassen. Rookie tog guld i korta klassen och Kristian tog silver. Jag tog guld i korta klassen och Stina tog brons i långa klassen! BÄST ÄR VI!

image

Detta firades rejält med bankett på kvällen med sjukt mycket mat, en hel del vin och massa dans! Yeah! Sjukt roligt! Bästa kvällen på evigheter!

image

Ahhhh….glass! Fredrik hade specialfixat massa extra glass och choklad till vårt team. Alla andra deltagare var lagom avundsjuka på just Team Sweden! Slurp!

image

Vilken helg! Vilka upplevelser och minnen att ta med sig för livet! Jag är så galet stolt! …INGET är omöjligt! :-)

image
Även denna seger var känslomässigt stor. Känns som att pusselbitarna bara faller på plats och jag lär mig konstant nya saker om mig själv. Så som  att jag faktiskt är bra på detta…typ jävligt bra…eller ja…världsbäst! Hur mycket gör inte det för ens självförtroende!

Jag satte upp ett mål och jag tog mig dit! Jag visualiserade, drömde, hoppades…och tränade…tränade massor. Tog mig till gymmet även  när jag var trött eller inte hade lust. Tänkte på mitt mål och allt jag ville och kunde uppnå! Jag gav inte upp…och jag är verkligen bara en vanlig tjej som gillar att träna, utan någon fantastisk atletisk bakgrund eller någon speciell naturbegåvning.

Och om jag kan vinna ett VM-guld så kan ni också nå era mål! Jag hoppas verkligen detta kan inspirera fler att våga hoppas och tro på er själva.

För ni kan ni också! Keep going! :-)

kommentarer, 960 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+