Lite äldre och lite bättre

16 april, 2013
16 april, 2013

Är det bara jag som tycker man bara blir snyggare, klokare och allmänt bättre med åren, haha! Ingen åldersnoja här inte! 🙂

28 år fyllde jag i söndags och det känns bra. Stefan tog mig på en liten utflykt till Öland och vi gled runt nedcabbat med strålande solsken och vinden i håret. Underbart!

Strandpromenad och lunchbuffé.

Första omgången (av typ tre…oops!).

Tror jag klämde i mig en hel fläskfilé och 10 potatisar, haha! Äh, fyller man år så får man äta på. Och då lyckades jag även klämma i mig efterrätt. Stefan blir alltid lika chockad över hur mycket jag faktiskt kan äta (medan jag tycker att han äter som en liten tjej så vi går väl jämt ut tycker jag).

Och ja, det är inga små portioner jag sitter och pillar i…inte på diet heller. Jag är en tjej som gillar mat och gärna stora portioner. När jag jobbade i Karlshamn brukade en kollega skämta om att jag personifierar begreppet gourmand = ”en matintresserad person som gärna äter stora mängder, till skillnad från en gourmet, vars intresse i första hand ligger i förfinad mat” (förklaring från wikipedia). Hemma hos mina föräldrar är jag mer känd som ”avfallskvarnen” som gärna äter upp allt som alla andra inte orkar, haha! 🙂

Jag fasthåller starkt vid att många (fram för allt tjejer) som tränar hårt inte vågar äta tillräckligt för att få resultat från sin träning. Jag var också smal väldigt länge fastän jag var stark på gymmet och kunde lyfta tunga vikter. Musklerna kom när jag vågade äta mer mat!

Anyway! En riktig lunchbuffé är som laddat för ett tungt benpass. Och vad är en födelsedag utan benträning, det går bara inte!

Just benträningen är så himla roligt för jag är stört stark just nu (för att vara lilla mig ds)! Och jag vågar gå mer och mer gå ur min bekvämlighetszon. PB med en 5:a på 90 kg och 1:a på 100 kg x 3!

Körde lite högreps i benpressen efter, burn!!! Just benpressen på bilden är utformad så att man pressar lite uppåt, skenan går som i en ”bananform” och blir alltså väldigt tung i bottenläget. Hm, jag gillar vanliga enkla pressar egentligen men jag upptäckte att om man sätter upp fötterna i högt läge i denna pressen så tar den sjukt bra på rumpan, jäklar vad ont jag hade dagen efter.

Plågade mig lite extra nästa dag genom att gå på Bodystep pass där man studsar upp och ner för en bräda i en timme (stumma ben nu ja!). Men nu borde jag sluta köra en massa ben hela tiden, hur roligt det än är, och försöka fokusera mer på det jag faktiskt ska tävla i.

Körde en roddmaxningen igen för några dagar sen och det var lika jobbigt som alltid men jag tror jag börjar fatta det där med att hålla ett jämt tempo hela vägen för att orka (ja jag har hört det förr men att sen faktiskt göra det är en annan femma). Jag lyckades förbättra tiden något till 3.49 vilket fortfarande är dåligt men bättre än 3.52! Still going strong!

Jag körde lite viktade chins och dips i samma veva och lyckades få till en riktigt bra pass trots viss irritation. Lyckades riva ner gardinstången på morgonen, välta ut en blomkruka och ha sönder min fina ljuslykta i ett enda svep, gahh….Till mitt försvar kan jag nämna att den där jäkla gardinstången har hängt löst ett tag och Stefan har lovat att skruva dit den (men händer det nått…näää….vad är det mer er killar! Kan ni inte bara som ni blir tillsagda ;-)).

Så för att summera så är läget riktigt bra just nu! Känner mig stark och positiv.

Min tävlingsdiet inför SM har dragit igång lite smått…eller diet och diet, jag äter som vanligt men lite mer grönsaker helt enkelt. Men jag åt bra hela veckan, lyckades gå ner 0,5 kg och sen kom födelsedagshelgen, haha! Så det blir bara att börja om!

Yäyä! Det är bara att hoppa på att igen! Skam den som ger sig!

Hoppas ni har en riktigt härlig kväll! 🙂

Elinor Medhammar

Posts Google+