Proteinplättar

12 april, 2013
12 april, 2013

Ja alla inom ”fitnessvärlden” har väl ett eget recept på proteinpannkaka/plättar. Jag har provar åtskilliga recept som varit mer eller mindre lyckade: kesoplättar som bränts vid, pannkakor på kokosmjöl som smulades sönder totalt osv, haha! Man får prova sig fram i köket och jag gillar att experimentera för att hitta nyttiga varianter!

Dessa plättar blev faktiskt fantastiskt goda så ibland lyckas även jag. :-)

För 4 personer (ca 4-5 plättar per portion)

4 dl havregryn

80 g Body Science casein, vanilla ice cream

4 ägg + 4 vitor

6 msk kokosmjöl

6 msk sötströ/stevia

4 tsk bakpulver

2-3 dl vatten (smeten ska dock vara tjock, ej rinnande, tillsätt lite vatten i taget)

Evt en nypa salt

Mixa allt! Klicka ut smeten i en varm stekpanna (använd lite smör/rapsolja till stekningen). Stek 1-2 min på varje sida! Klart!

Jag serverade min plättar med Walden Farms Syrup (jordgubbssmak) som finns att beställa på MMsports samt med kesella + rivet äpple och kanel. Gott! :-)

 

kommentarer, 221 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+