Inspirationshelg och PB-regn

9 april, 2013
9 april, 2013

Som ni kanske vet så gick tävlingen BMR Grand Prix av stapeln i Malmö och självklart var jag där! Jag bodde hos min vän Ylwa som jag lärde känna under Decembercupen. Ylwa är grym på att laga god och nyttiga mat och jag möttes av hemmagjorda hamburgare med lowcarb bröd (gjort på mandelmjöl tror jag), krispiga pommes och kesellasås! Snacka om att bli bortskämd!

Jag har inte experimenterat så mycket med lowcarb bakning (jag är en sån som hellre äter ”riktigt” bröd men det är kul att prova nytt såklart) och blev positivt överraskad! Väldigt gott bröd men självklart blir det ganska ”tungt mat” eftersom brödet innehåller mer fett än vanligt bröd (creme fraice, ägg och mandelmjöl)! Proppmätt är rätta ordet men det ska man väl vara efter en god middag med vänner. :-)

Så till tävlingen! Vi begav oss tidigt på morgonen för att hinna med att kolla på AF-tjejerna. Och vilka tjejer! Fantastiskt inspirerande och roligt att se så många duktiga atleter.

Adrenalinet slog riktigt på och så många minnen kom tillbaka! Jag kände min egen nervositet bakom scenen, hjärtat som slår stenhårt i bröstet, alla ljud som strömmar genom huvudet som ett brus, handflatorna som är svettiga innan man ska greppa chinsstången, halsen som är snustorr och strålkastare i ögonen! Kicken när man genomfört första tävlingsmomentet och den otroliga känslan av att  man verkligen är där och genomför det man drömt om så länge! Jag fick verkligen tillbaka den känslan i helgen när jag tittade på tjejerna och det övertygade mig om att jag är så rätt ute! Det är detta jag ska göra! :-)

Grymma tjejer! Jag fick en riktig spark i baken att komma igång på allvar med min egen satsning. Jag måste förbättra mig i alla momenten om jag ska ha en chans att placera mig vettigt (och det vill jag ju såklart, vinnarskalle som man är!).

I övrigt tycker jag att tävlingen var fantastiskt bra arrangerad. Den nya grenarna bikini och women’s physique introducerades och det var väldigt intressant att se. Just bikini är kanske inte riktigt min grej ska jag väl erkänna men om det kan få fler tjejer att hitta till gymmet så tycker jag det är positivt.

Efter denna helg har jag varit laddad med energi och taggad till max!

PB-regn med 100 kg i knäböjen (jaaaaaa!!!! Där satt den) och jag reppade till och med på 90 kg (en 4:a)! Hur grym är inte jag, haha! Ja lite stolt får man faktiskt lov att vara.

Jag lyckades även slå PB i chins! Jag har länge fastnat på 19 st och aldrig kommit över den där gränsen men igår gjorde jag faktiskt 20 st! Stefan filmade mig och såg till att de var strikta med hakan ovanför stången.

Nöjd och glad tjej!

Bild från förra veckans chinsträning!

Ja överlag tycker jag träningen går super! Jag slog även PB i dips med 26 st strikta. Jag fattar inte varför jag inte är starkare i dipsen, jag borde kunna göra fler tycker jag men det är bara att träna, träna, träna!

30 st är målet och jag ger mig inte förrän jag kommit dit.

Jag tycker även  jag lyckats strukturera upp maten hyfsat bra. Jag går inte efter ett kostschema men jag försöker äta mer ”mättande mat” med mycket protein, grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Jag äter oftast ett mer ordentligt lagat mål mat (antingen vid lunch eller middag) och ett lättare mål (idag åt jag exempelvis tonfiskröra gjord på tonfisk, majonnäs, kesella, ägg, citron och ärtor som jag åt på knäckebröd). Så jag äter inte alltid två ”lagade” mål men jag ser till att ha grönsaker till även om det är en ”smörgåsmåltid”.

Jag äter oftast gröt till frukost (just nu med mitt älskade proteinfluff – man ser inte gröten under allt fluff men jag lovar att den finns där), ibland blir det även två kokta ägg till, gott!

Lax med rotfrukter (palsternacka, morot, potatis och sötpotatis) med kesellasås.

Sallad med currykyckling, svarta bönor, kidneybönor, gröna bönor, äpple, avokado, valnötter, pumpafrön och en dressing på rapsolja, honung, citron salt och svartpeppar.

Ni har väl inte missat att ni kan följa mig på Instagram (ja jag vet att jag är sent ute men nu har jag blivit övertygad om att skaffa ett konto) där ni får lite snabbare uppdateringar. Ni hittar mig under elinormedhammar (såklart!).

Nu ska jag ha filmmys med godaste kvällsmålet: keso, rivet äpple, honung, kanel och valnötter. Hoppas ni har en riktigt fin kväll! :-)

kommentarer, 158 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+