Rodd, spinning och bananungspannkaka

5 april, 2013
5 april, 2013

God morgon!

Sitter just nu och äter världens godaste frukost: gröt med proteinfluff (Body Science casein mixat med frusna bär) och tänkte uppdatera om gårdagen.

Började dagen tidigt med ett ”AF-pass” på gymmet. Hade bestämt mig för att börja med rodden, annars blir den inte av (så kul tycker jag den är…eller kul och kul, den är så fruktansvärt jobbig att man inte klarar av att fungera som människa på typ någon timme efter).

Jag har inte riktigt fått in tekniken och vet hur jag ska lägga upp min roddträning för att orka med. Stefan filmade mig för att jag skulle få lite bättre koll. Det är bra att checka av hur det ser ut ibland. Jag misstänker att jag går ut för hårt och någonstans runt 500 m börjar mjölksyran komma ordentligt och resten går på bara ren viljestyrka. Och det fick hela gymmet förmodligen märka för alla stannade upp och bara stirrade på mig mot slutet, hahahaha! Har ni aldrig sett någon som tar i tidigare eller! 😉

Ni ser min plågade min, haha! Ren och skär smärta säger jag bara. Tiden var kanske inte heller att hurra för, 3:52.5 (vilket jag hade kommit fetsist med om jag tävlat nu) men det var andra gången jag körde 1000 m rodd och jag förbättrade mitt resultat med några sekunder ändå så jag var nöjd.

Det tog säkert en halvtimme efter denna maxning innan adrenalinet lagt sig och jag slutat skaka och känna mig allmänt lustig och illamående. En annan bieffekt är att hela luftstrupen känns som att den ”brinner” och jag blir helt rosslig i halsen. Chock för kroppen, haha!

Efter att jag slutat skaka och rossla (!) försökte jag köra mitt vanliga pass. Körde chins och dips i assistansmaskin för att komma upp i högre repsantal, 30 chins per set och 40 dips. Därefter hängande ryggdrag i TRX 4 set och dips mellan två bänkar 4 set.

Sen var jag nöjd med det passet. Jag tränade faktiskt ett till pass på kvällen med syrran som lyckades övertyga mig om köra spinning med henne. Roligt men svettigt! Jag har saknat att köra pass nu, är en riktig periodare när det gäller sånt men spinningen kändes kul och effektiv. Hjärtat fick verkligen fått jobba massor igår, känner mig helt lugn och avslappnad i hela kroppen nu. Gick en sväng och kollade löparskor också, riktigt sugen nu på att börja löpträna lite nu när vädret bara blir finare och finare.

Kvällen avslutades med mys i soffan med film och bananugnspannkaka till middag (kände mig lat och orkade inte laga nått mer ordentligt, ett bra alternativ då enligt mig).

Jag hittade ett recept i en kokbok och gjorde en nyttigare variant (originalet är tänkt som en dessert).

Vispa ihop:

4 ägg (5 om de är små)

5 dl mjölk

1,5 dl dinkelmjöl

0,5 dl havrekli

1 dl proteinpulver (jag körde på Body Science Whey med blåbärssmak)

2 msk sötströ (kan uteslutas)

1 tsk salt

Skiva 2 mogna bananer i små bitar och lägg i.

Häll i en långpanna och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

Servera med hallon, kokosflingor, valnötter och ringla lite honung över!

Nu ska jag med tåget ned till Malmö och gå på BMR. Hoppas vi ses där! Ha en fin dag! 🙂

Elinor Medhammar

Posts Google+