Poledance och hälsomässa

10 februari, 2013
10 februari, 2013

Denna helgen har det varit premiär för södra Sveriges största hälsoevent – Fitness och Hälsomässan, och självklart var jag där!

Jag åkte till Helsingborg med ett gäng vänner under lördagen och mötte även upp Emelie som jag lärde känna under Talangjakten. Det är ganska häftigt att vi båda hamnade i Skåne samtidigt. Emelie från Norrland och jag från Kalmar (fast jag är ganska ”omkringflaxande” så jag hade väl bara Skåne kvar att bemästra, haha!). Skönt att ha någon man känner sen tidigare nära. Och inte bara vem som helst utan Emelie! En mer positiv och energispridande människa får man leta länge efter!

Vi minglade runt, träffade branchprofiler, lyssnade på föreläsningar och gottade i oss smakprov av olika bars, hälsodrycker, lågkolhydratskakor (?), rawfoodgodis och lite annat smått och gott.

Jag passade på att bjuda på show när jag provade poledance för första gången och upptäckte att jag var ju en hejare på detta! 😉

Sjukt roligt roligt ju! Jag hade aldrig kommit på tanken att testa detta själv men nu blev jag lite taggad faktiskt! Ja, jag sa ju att jag ville utmana mig och prova nya saker men jag tänkte mer på någon kampsport eller crossfit typ, inte poledance, haha! Men vem vet, det kanske blir det nya nu!

På scenen var det flera medryckande framträdanden med klassuppvisningar från bl.a. SATS, Actic och Studio Aktiverum. Fart, fläkt och energi.

Anna Skipper från ”Du är vad du äter” var där och pratade, men henne kunde man lätt kunnat skippa…herregud vilken oseriös människa! Ledsen Anna, du förlorade mig när du demonstrerade på en stackars tjej i publiken hur hennes näringsstatus var utifrån kroppstypen Vata (ur Ayur Veda). Jag har väldigt svårt för sånt där! Emelie tycker jag är för vetenskaplig och tråkig, haha! Jag antar att man blir sån av att jobba inom sjukvården då man inte kan häva ur sig vilka påståenden som helst!

Däremot gillade jag Fredrik Paulúns framträdande väldigt mycket! Han är extremt pedagogisk och kan få vem som helst att förstå svåra orsakssamband och sjukdomsbegrepp! Dessutom tycker jag att han förmedlar ett bra budskap om att välja rena råvaror, äta massa frukt och grönt samt undvika socker och härdade fetter. Sen kan man ha olika tankar kring energifördelning men grunden är ändå bra mat.

Egentligen berättade han ingenting nytt utan det mesta är ganska mycket självklarheter. Det intressanta är sättet han beskriver saker på och själva framförandet. Jag gillar hur han tex beskrev glykering av LDL som ett stort, klibbigt sockervadd som fastnar i våra kärl och orsakar åderförkalkning. Klockrent ju! Dietisten antecknar!

Jag, min nyfunna vän Pernilla och Emelie satt och lyssnade!

I det stora hela tycker jag det var en rolig och inspirerande dag! Bra initiativ Skåne!

Efter mässan gick jag och Emelie iväg och tränade på 24/7 i Helsingborg. Första passet på snart två veckor nu. Emelie kände sig seg och jag har varit sjuk så vi tog det lugnt. Skönt att komma igång lite i alla fall. Jag tror jag är på väg tillbaka nu och att viruset håller på att släppa! Känner mig genast gladare och mer positiv! 🙂

Nu är det dags att fixa med lite matlådor och ta nya tag inför kommande arbetsvecka!

Ha det fint!

Elinor Medhammar

Posts Google+