Sjukt goda fiskbiffar

2 februari, 2013
2 februari, 2013

Har stått och stekt fiskbiffar ”Thaistyle” halva kvällen men det var det klart värt! Jag älskar att laga mat men mitt kök (kokvrå?) är så litet här i Malmö så jag blir lite (läs mycket) oinspirerad! Halva köket är inte ens i köket utan utspritt i resten av lägenheten och det finns inga avställningsytor så ni kan föreställa er kaoset som uppstår när jag ska laga mat, haha!

Anyway! Dessa fiskbiffar var inte svåra att göra men det tog lite tid eftersom jag bara har en stekpanna…eller det är inte ens en stekpanna utan mer en wookpanna så antalet biffar som fick plats var begränsad! Ja ni förstår! 🙂

Till biffarna har jag tänkt servera ris som kokats i en del vatten och en del kokosmjölk! Det är ett enkelt men gott tips! Jag kommer även göra en sallad på skivad mango, sockerärtor, gurka, lime och koriander!

Fiskbiffar Thaistyle

800 g vit fisk (jag tog torsk men all vit fisk funkar säkert)

1/2 dl ströbröd + 1/2 dl pofiber som får svälla i ca 1,5 dl vatten (om man inte har pofiber funkar 1 dl ströbröd finfint)

2 ägg

2-3 hackade vitlöksklyftor

2 msk malen ingefära

saften från 1 lime

2-3 tsk sambal olek

2 msk torkad koriander

2-3 tsk salt

2 -3 msk sweet chilisås

3-4 msk kokosflingor (jag hällde lite på måfå!)

Olja att steka i (jag använder rapsolja)

Mixa alla ingredienser till en slät färs (det underlättar om man har en matberedare), forma biffarna och stek på varje sida några minuter tills de fått gyllenbrun färg! Toppa med lite kokosflingor. Servera med ”kokosris” och grönsaker!

Elinor Medhammar

Posts Google+