AA Elite Challenges

28 januari, 2013
28 januari, 2013

Tjohoo!

Måndag och verksamhetsmöte hela dagen = trött Elinor. Dock lyckades jag få till ett riktigt mördarbenpass idag. Har tryckt i mig massa god mat och mackor idag och den extra energin skapade ett hejdundrans tryck på gymmet. Haltade nästan hemåt, haha! Precis som det ska vara!

Helgen har varit lugn och skön. I lördags firade AA Elite 3 år med öppet hus och en liten tävling i bänkpress, chins och dips.

Jag bestämde mig för att delta i sista stund och lyckades locka till mig min talangjaktsvän Emelie att agera hejarklack/coach!

Jag mötte även upp Ylwa som jag lärde känns på Decembercupen!

Drygt 20 tävlingssugna deltagare samlades för att kämpa om de fina pokalerna! Jag som enda tjej mot alla killar, haha! Jaja, det var bara att kavla upp armarna och köra.

Jag vägde in på straxt under 60 kg vilket innebär att jag gått upp ca 3,5 kg sen tävlingen! Men lustigt nog känns det som betydligt mer, speciellt när man ska köra chins och dips, blytung ju!

Först var det bänkpress – jag fick köra på 60 % av kroppsvikten vilket innebar 35 kg! Piece of cake! Killarna fick köra på 100 % av kroppsvikten, hehe!

Studsade till några gånger men fick tillslut 31 godkända reps i bänkpressen!

Sen var det dags för chins. Jag var först ut och försökte köra mina chins så strikt så möjligt även om det inte riktigt blev AF strikt, kom i lite gungning mot slutet. Jag fick ju så många chins bortdömda på DC så jag måste verkligen jobba på att vara mer rak i kroppen. Inte helt lätt det där!

I alla fall blev det 19 godkända chins! Men till saken var att det var tillåtet att gunga och köra s.k kipping chins (chins i en pendelrörelse), vilket jag alltså inte fattade! Allt var godkänt så länge hakan var i höjd med stången och armarna utsträckta. Så där förlorade jag massa repetitioner. Men jag är så inpräntad att köra strikt (eller försöka i alla fall) att jag inte hade en tanke på annat! Jäjä! Så kan det vara!

Och så dips som en sista gren och där lyckades jag pressa fram 25 st godkända! Skitnöjd! 🙂 Vissa körde väldigt skumma dips som inte hade varit godkända i en AF tävling. Någon körde vågräta dips (!) vilket jag tyckte var en ganska intressant teknik, haha!

När alla poäng var räknade slutade jag på 5:e plats. Hade man dömt chinsen och dipsen liiiiite striktare så hade jag hamnat på en ännu högre placering vilket grämde mig lite (vinnarskalle som man är till tusen!). Men hur som helst så klådde jag minst 15 killar och kände mig ganska grym ändå!

Girlpower!

Emelie filmade hela spektaklet och ni får bortse från fula miner och osmickrande vinklar, haha!

Elinor Medhammar

Posts Google+