Media media

22 januari, 2013
22 januari, 2013

Just nu är jag lite överallt känns det som! 🙂

I nya BODY!

Från Decembercupen

”Bland damerna vann den i BF dubblerande Elinor Medhammar med sin grymt snygga och formstarka fysik.”

Och Luciapokalen

Riiiiktigt fina lovord! Tror inte jag kunde få bättre komplimanger. Bra ben, grymt genomtränad och rör sig majestätiskt! DEN NI!

Sen blev jag även intervjuad av Expressen förra veckan i egenskap som dietist. Jag skulle kommentera en brittisk studie som visade att färdigmaten var nyttigare än kockarnas recept.

Länk till artikeln

Intervjun vi gjorde var ganska omfattande men artikeln i Expressen blev väldigt kort och förenklad. Exempelvis, på frågan om jag trodde maten i tv och i tv-kockarnas kokböcker var onyttig så svarade jag (på ett ungefär):

Maten som lagas i tv behöver den absolut inte vara onyttig! Det varierar såklart från recept till recept och beror på vad det är som lagas. Många gånger förespråkar tv-kockarna färska råvaror av hög kvalité, vilket är positivt. Jag tycker generellt det är positivt att folk  intresserar sig för mer matlagning och vågar experimentera mer i köket. Många hämtar inspiration från kokböcker och olika matlagningsprogram. Bidrar detta till att man får en mer varierad kost så är det många gånger positivt för hälsan. Det man kan tänka på är att tv-kockarna ofta använder mer fett i sin matlagningen just för att det är smakförhöjande vilket kan leda till viktuppgång på sikt om man inte drar ner på nått annat i sin kost.

Och så blir rubriken ”Dietisten: färdigrätter är nyttigare än tv-kockarnas mat”, HAHA! Say What! Kanske inte preciiis så jag sa men men! Resten av artikeln var bra och huvudbudskapet gick fram ändå vilket var att man kan äta bra färdigmat men att man måste läsa ingrediensförteckningen samt att rätterna ofta behöver kompletteras för att vara fullvärdiga! Jag betygsatte även 6 olika rätter och kommenterade innehållet. I det stora hela är jag nöjd med artikeln och tycker det var roligt att vara med i tidningen!

Så fitnesstjejen och dietisten har lämnat sitt avtryck i media och jag tror inte det kommer inte bli sista gången ni ser mig där! 😉

 

 

 

Elinor Medhammar

Posts Google+