Nyttig lax- och räkpaj

15 januari, 2013
15 januari, 2013

Gillar verkligen att laga mat men lusten har inte funnits där och jag har slarvat en del med kosten sen jag kom hem! Fast det är ganska skönt att inte bry sig heller efter en period av kontrollerat ätande men nu vill jag hitta tillbaka till mina rutiner och laga massa go mat. För mig är mat inte bara näring utan även njutning och social samvaro! Några trivselkilon har jag lagt på mig men jag känner mig stark och full av energi! Det är kul att gå till gymmet just nu och bara mosa vikter, haha! Jag känner mig nästan övertaggad av all energi och kroppen är inte sen med att svara! 🙂

Klart man saknar tävlingsformen men jag vet att den inte är realistiskt eller sund att hålla fast vid. Man måste våga släppa greppet utan att låta det gå överstyr och istället kasta i sig allt man kommer över. Den balansen är inte helt självklar eller enkel. Kroppen har blivit smått skakad av dieten och det finns ett sug där som jag inte tidigare upplevt. Men regelbundna måltider, bra mat och mycket frukt och grönsaker är mitt botemedel. 🙂

Ett litet mattips! Denna pajen var enkel att slänga ihop, nyttig och supergod!

Pajdeg:

1,5 dl fullkornsdinkelmjöl

3 msk Pofiber

250 g lättkesella

1/2 -1 msk rapsolja

Knåda ihop till en deg. Låt vila i kylen 30 min. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ugnen 10-15 min på 200 grader.

Fyllning

Äggstanning på 200 g Milda mini Mat, 3 st ägg, 1 msk sweet chilisås, vitpeppar och dill som vispas ihop och hälls över fyllningen.

250 g lax (jag använde kallrökt eftersom jag hade det hemma men vanliga laxfiléer funkar bra)

100 g räkor

200 g broccoli

1 röd paprika

Toppa med ca 8-10 skivor ost 10 % så hela pajen täcks!

In i ugnen ca 20-25 min på 200 grader. Klart!

Delade pajen i 4 delar.

Näringsinnehåll per portion:

460 Kcal

44 g protein (38 E %)

21 g fett (40 E %)

22 g kolhydrater (22 E %)

Jag åt denna paj med cocktailtomter, rivna morötter och keso med oliv/fetaostsmak! Gott! 🙂

 

Elinor Medhammar

Posts Google+