DUBBELSEGER!

3 december, 2012
3 december, 2012

Herregud vilken dag! Jag har fortfarande inte riktigt förstått vad som faktiskt hände i lördags!

Jag är så sjukt j*vla glad just nu! JAG GJORDE DET! Jag tog mig upp på scen och jag VANN! Båda AF och BF! Helt sjukt ju!

Jag kan inte ens med ord beskriva den här känslan just nu. Det känns som revansch för allt skit som hänt…man ska ALDRIG ge upp sina drömmar!

Ok! Ska försöka börja sammanfatta min helg! Stefan kom i fredags och vi körde ner till Scandic Star i Lund för registrering. Där skulle jag mätas, vägas och få ett första lager färg. Mätningen är viktig eftersom tävlingarna är indelade i olika längdklasser. I Athletic Fitness så slog man ihop längdklasserna eftersom vi var så få i korta klassen så där spelade längden ingen roll. Vi var 11 st tjejer i AF totalt så jag tycker det var bra att klasserna slogs ihop så det blev lite tävling av det hela.

För Body Fitness var det tvärtom istället. Det var för många tjejer anmälda i klassen +163 cm så man delade in det i ytterligare en längdklass. Eftersom jag ligger precis på gränsen mellan två klasser var det viss tveksamheter kring vart jag skulle tillhöra men jag mätte precis in på 163.1 cm (eller om det var 163.2 cm? Minns inte helt) och fick tävla i mellanlånga klassen.

Sedan var det dags att få första och andra lagret färg innan jag kunde åka hem och vila. AF började ju redan kl 8 på morgonen och jag var tvungen att vara på plats i Lund innan sju för att få sista lagret färg och hinna med alla förberedelser.

Vid registreringen!

Jag tryckte i mig två hönökakor med jordnötssmör, banan och sylt på när jag kom hem. Kolhydratsladdning, haha! 🙂

Det blev inte många timmars sömn den natten. Jag försökte verkligen slappna av men klart man var nervös och jag vet inte hur många gånger jag funderade på vad jag egentligen gett mig in på!

Upp i ottan och se till att få med sig all packning man behövde för att överleva dagen. Jag stressade i mig kalla plättar med sylt till frukost och packade väskan med Vitargo, bananer, koffeintabletter, riskakor, torkad frukt, en shaker med Body Science Beta-Alanin, Gakkic och kreatin att ta innan styrkeronden, matlådor med kyckling och ris, liggunderlag, kudde, handduk och så bikinis, skor, smink osv. Mycket att hålla reda på! Stefan var med mig hela tiden och försökte hålla mig lugn, är så glad att han fanns där och stöttade till 100 %.

Runt 8.30 var det äntligen dags för symmetrironden i AF. Jag var sjukt nervös innan men jag antar att det är normalt första gången man ska tävla.

Man känner sig ganska exponerad när man står där i sin minibikini och undrar om man verkligen sätter poserna rätt eller om det ser helknasigt ut. Efter det momentet hade mycket av min nervositet släppt och jag tyckte det var så roligt att vara där!

Det var många killar som skulle bedömas efter oss och tävlingen drog ut på tiden. Det var svårt att veta när vi skulle få köra våra chins/dips och jag laddade med Vitargo och min shaker lite för tidigt och hann bli ganska trött och seg innan det var dags.

Min lilla hörna!

Jag och Janni roade oss bäst vi kunde! Det var skönt att ha någon man kände där och kunde dela upplevelsen med!

Äntligen var det dags för chins och dips! Jag vet inte riktigt vad som hände med mina chins med jag kom i otakt och fick till alldeles för mycket svingande! Så tyvärr massa bortdömda! Var ganska besviken på mig själv eftersom chinsen är min starka sida och jag trodde verkligen att det var där jag skulle hämta hem poängen. Det blev tillslut 14 st godkända och tyvärr 6 st (!) bortdömda! Så onödigt slarv! Jaja, nu ska jag inte gräma mig över det!

Dipsen gick jättebra! Inte en enda bortdömd och jag kände mig ganska stark där! 23 st godkända och jag var nöjd med det. Jag har både chinsen och dipsen på film men det tar en evighet att ladda upp så det får bli en annan gång.

De sex bästa från styrkeronden går vidare till rodden som är det sista momentet. Laddade mentalt för detta jobbiga moment! Rodden är inte direkt någon favorit och jag har slarvat med träningen måste jag erkänna. 295 m på en minut kom jag vilket var helt ok. Jag har rott 300 m som bäst och hade väl hoppats på att dra samma sträcka nu på tävlingen men jag var ganska trött efter den långa dagen och krafterna tog slut. Allt som allt var jag nöjd med min insats med tanke på att det var första gången jag tävlade och jag hade riktigt vassa konkurrenter.

Sedan var det prisutdelning. Jag hade ingen aning vart jag låg till i ställningen eftersom vi inte fått veta bedömningen från fysikronden och jag var ju inte bäst i de andra ronderna så jag gissade väl på 3:e eller 4:e placering. Var helt tagen när namn efter namn ropades upp och tillslut stod jag kvar som segrare! Det var verkligen ett stort ögonblick och en fantastisk känsla!

Jag hann inte riktigt reflektera över segern utan det var bråttom att ladda om för nästa tävling! Fick snabbt duscha av mig och få ett nytt lager färg eftersom jag var helt grisig efter alla tävlingsmomenten. Kände mig så ofräsch. Det hade börjat droppa in tjejer som skulle tävla i BF som såg sådär pigga och snygga ut medan jag var svettig, håret var risigt, naglarna gula och ansiktet helt flammigt! Ehh ja…då var det dags för BF! Dessutom hade jag druckit och ätit mycket eftersom min största prioritering för dagen var att klara alla ronderna i AF och då får man ladda på ett annat sätt. Formen var lite slätare vilket inte var konstigt alls och nått jag räknat med! Det var inte mycket att göra åt och BF var som sagt inte prioriterat eftersom jag snart ska tävla i det igen på Luciapokalen.

Eftersom jag stått på scen halva dagen innan så var jag inte ett dugg nervös när det väl var dags för BF. Jag hade ju redan min seger och visste att oavsett vad som hände så var jag supernöjd med dagen. Det kändes som att jag redan gjort allt det jobbiga och nu var det bara den enkla delen kvar. Skönt!

Så jag kunde verkligen njuta av att stå där på scenen och tänka ”shit – jag gör verkligen det här”. Det var en sådan kick att få stå där och känna strålkastarna och värmen på scenen.

Lite bilder från finalen.

LYCKA!

Tack till alla er som stöttat mig på vägen och tack för alla era fina kommentarer på blogg, fb och mail! Nu ska jag försöka ladda om för Lucia nästa helg! TAGGA!!!!

Elinor Medhammar

Posts Google+