Jag var sugen på att laga till nått nytt och rotade bland alla mina kokböcker. Hittade ett recept i ”Den perfekta matlådan” av Oscar de Hoog och Fredrik Paulún som lät spännande. Modifierade receptet lite efter vad jag hade hemma och det blev supergott!
Detta var ingredienserna jag använde:
ca 1 kg kycklingfilé, skurna i bitar
200 g katrinplommon
saft från 1 citron
2 msk olivolja
2 gula lökar, finhackade
1 msk torkad ingefära
50 g valnötter, grovt hackade
1 påse saffran (0,5 g)
2 kycklingbuljongtärningar
ca 1 liter vatten
salt och peppar
(naturell yoghurt att ringla över vid servering)
Mixa katrinplommon grovt med citronsaften och lite av vattnet. Fräs lök och ingefära i oljan på svag värme i 1 min. Tillsätt valnötter och saffran och fräs under omrörning. Tillsätt de mixade katrinplommonen, resten av vattnet, kycklingbuljong och kyckling. Salta och peppra. Låt sjuda på svag värme i ca 45 min – 1 h (när kycklingen är riktigt mör). Servera med ris och ringla över lite naturell yoghurt!
Jag tycker det blev en väldigt god och intressant kombination! Kommer garanterat lagas till fler gånger!