Kycklinggryta med plommon, saffran och valnötter

1 april, 2012
1 april, 2012

Jag var sugen på att laga till nått nytt och rotade bland alla mina kokböcker. Hittade ett recept i ”Den perfekta matlådan” av Oscar de Hoog och Fredrik Paulún som lät spännande. Modifierade receptet lite efter vad jag hade hemma och det blev supergott!

Detta var ingredienserna jag använde:

ca 1 kg kycklingfilé, skurna i bitar

200 g katrinplommon

saft från 1 citron

2 msk olivolja

2 gula lökar, finhackade

1 msk torkad ingefära

50 g valnötter, grovt hackade

1 påse saffran (0,5 g)

2 kycklingbuljongtärningar

ca 1 liter vatten

salt och peppar

(naturell yoghurt att ringla över vid servering)

Mixa katrinplommon grovt med citronsaften och lite av vattnet. Fräs lök och ingefära i oljan på svag värme i 1 min. Tillsätt valnötter och saffran och fräs under omrörning. Tillsätt de mixade katrinplommonen, resten av vattnet, kycklingbuljong och kyckling. Salta och peppra. Låt sjuda på svag värme i ca 45 min – 1 h (när kycklingen är riktigt mör). Servera med ris och ringla över lite naturell yoghurt!

Jag tycker det blev en väldigt god och intressant kombination! Kommer garanterat lagas till fler gånger!

Elinor Medhammar

Posts Google+