Två pass hanns med i alla fall…

4 januari, 2012
4 januari, 2012

Sen blev det tydligen för mycket för min hals! Två halvdana pass dessutom, rygg/triceps i måndags och axlar/mage igår. Svullen halsmandel och ofrivillig vila idag. Jag har haft problem med halsont i snart ett halvår, det kommer och går hela tiden och givetvis förstör detta enormt mycket för min träning. Dessutom blir jag lite smått knäpp på att aldrig få vara helt frisk. Funderar ganska mycket just nu på att försöka få en operation och ta bort skiten. Detta försvåras dock en aning av att jag precis flyttat till ett nytt landsting som inte har tillgång till mina gamla journalanteckningar vilket innebär att jag måste börja om från början med 100 besök på vårdcentral typ. Men fortsätter det så här så har jag inget val. Så himla jobbigt nu när jag är fulladdad med motivation och precis börjat på ett nytt fräscht gym.

Axlar på Motiva

Dagen har spenderats på barnmottagningen i Karlskrona med diabetesteamet. Har varit med vid diabeteskontroller där man jobbar som ett team kring patienten, en läkare, sjuksköterska och dietist svarar på olika frågor som patienten och dennes familj har. Så himla roligt! Just nu försöker jag fokusera på hur teamet jobbar, därefter kommer jag ha en mer aktiv roll och utvärdera patienten kost vid årskontrollen. Så just nu blir det en hel del diabetes. Har med mig en hel bunt material hem som ska försöka titta över (dock lyckas jag alltid komma på andra saker jag hellre vill göra på kvällarna så det har varit lite dåligt med det, men nu måste jag skärpa mig…jag måste ju helt enkelt kunna detta för att kunna jobba med patienten på ett bra sätt).

Idag gjorde jag förresten värsta superklippet på vägen hem från jobbet. Jag sprang in en snabbis på LIDL för ett obligatoriskt inköp av kvarg och såg då att de hade sjukt nedsatt pris på gravad lax. Så nu är jag 1,3 kg lax rikare och en hundring fattigare. Billigare än så blir det inte! Detta är min matlåda till morgondagen: gravad lax, kokt potatis, haricoverts stekta i olivolja, pressad vitlök, lime, chiliflakes och salt (prova detta, så jävla gott!). Till detta en enkel och smarrig kvargsås. Passar väldigt bra till kyckling men nu hade jag ett gäng avokados som jag behövde göra något med  innan de blev för gamla.

Röran =kvarg + mosad avokado + vitlök +lime + salt.

Blir inga problem att äta den här på lunchen imon :-). Gött! Ha en fin kväll!

kommentarer, 173 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+