Grispass och julgympa

25 december, 2011
25 december, 2011

Så var julen äntligen kommen!  Hoppas ni haft en riktigt underbar julafton med nära och kära! Min har varit väldigt skön och avkopplande. Vi försökte skippa hela julhetsen och hysterin, bara få vara med vara med varandra och umgås istället. Lite god mat och mys framför brasan. Jag har knappt någon släkt i Sverige, både mammas och pappas familj bor utomlands så vi är en liten tapper skara som samlas varje år! Men lika trevligt för det! Min systers pojkvän firade med oss detta år och Stefan (min sambo) anslöt sig senare. Några julklappar blev det i alla fall, fick lite saker till nya lägenheten och en träningsbag. Nice! Och idag på mellandagsrean fyndade jag en matberedare och ny elvisp. Så nu jäklar ska det lagas en massa god mat! :-)

Det har blivit en hel del god mat och godsaker de senaste dagarna, men det hör julen till! Men jag har inte legat på latsidan med träningen! Julaftons morgon klev jag upp i ottan (och släpade bokstavligen med mig Stefan) för ett pass på Friskis som hade öppet hus då. Alltid roligt att träna på ett nytt gym, pröva olika pass och maskiner för inspiration. Vi prövade på ”Cirkelfys” vilket var ett roligt och varierande pass, uppbyggt med olika stationer med funktionella övningar. Extra roligt var det eftersom Stefan håller i ett liknande pass på Actic! Man måste ju spana in konkurrenterna! :-)

Idag var träningen inte alls lika rolig! Kände mig trött, gnällig och inte alls upplagd för tung träning… och så var det givetvis ben på schemat! Tydligen triggade jag igång Stefan med min gnällighet så att han, i sann PT-anda, givetvis skulle pusha mig till bristningsgränsen. Och då menar jag verkligen till bristningsgränsen! Det slutade med att jag storlipade i benpressen (tur vi var själva på gymmet!). Dels av smärtan men även av ren frustration eftersom jag känner mig så otroligt svag jämfört med tidigare. Känns som jag tappat hur mycket som helst, dels styrka men även hållning, andningsteknik och mitt mentalt fokus! Det känns verkligen som man får börja om från början men givetvis mycket som sitter mentalt! Tror jag behövde ett sånt här grispass, ta mig förbi mentala spärrar och komma ur min bekvämligthetszon. Bryt ihop och kom igen! Starkare, bättre!

kommentarer, 114 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+