Mitt tävlingsfria år och det jag vann..

1 januari, 2014
1 januari, 2014

Eftersom jag fick ett återfall och smällde ryggen och hamnade på akuten med roterat bäcken den 22dec 2012, hög på morfin och ynklig, så insåg jag ganska tidigt att 2013 skulle bli det första året sedan 2008 som jag tackade nej till alla tävlingar och allt annat kul som skulle kunna göra mer skada än nytta.

Det var inget roligt beslut alls, tvärtom ett av de jobbigaste jag tagit. Det kändes som att jag inte längre hade kontroll över min kropp och dess förmåga, min skada hade fångat mig och ÄGDE ut mig totalt. Skitledsen och med lågt självförtroende tog jag mig an mitt tävlingsfria år med rehab och mycket mental träning med mig själv om att det skulle bli till det bästa..

Jag la mycket tid på att stimulera mig själv med att utveckla mitt företag, och jag startade mina studier på distans mot att bli sjuksköterska.

Tidigt under våren fick jag förfrågan om att vara med från start och hjälpa till att bygga upp MMSPORTS butik i Malmö med Fia och Robban i spetsen. Jag tackade ja, och kände att jag kunde åstadkomma något och det var även ett sätt att ge tillbaka till teamet trots att jag inte tävlade. Uppstarten och öppningen av butiken var superkul!! Jag mådde fantastiskt bra under denna perioden 🙂 Att få röra sig med människor man tycker om, prata om träning och kosttillskott hela dagarna och avsluta varje kväll med ett BRA och stabilt träningspass vände min situation, och jag kände mig starkare och starkare. Jag började bli tacksam mot mig själv att jag vågat välja den försiktiga vägen!!

Efter sommaren blev jag kontaktad av tyngdlyftningklubben i Karlskrona som jag tidigare gjort en tävling för, de skulle ha ett DM och undrade om jag inte skulle köra. Och jag tackade ja, med lite mer än en veckas varsel bara. Och det gick så jäkla bra med ett nytt PB och vinst!

Jag fortsatte rehaba, köra stabilitetsövningar och träna mycket funktionellt. Mer blev det i Falun där jag bodde fem veckor under hösten och tillbringade mycket av min lediga till i boxen på MK Falun. Mycket fokus låg även på bänken där jag fått hjälp av en teamkamrat från TK Trossö.

I december var det dags för fitnessfestivalen och efter lite hets med Jenny Adolfsson som kaaanske skulle köra bodypress så bestämde jag/vi oss för att köra! I min anmälan stod det bicepsbattle och målet var att försvara förra årets titel. Jag lyckades och vann!!

Och så i fredags, den 27:e dec var jag inbjuden till KM i Karlskrona och det var dags för bänk igen. Jag satte nytt personbästa och dessutom klubbrekord, stort tack vare min grymma coach!!

Summan av detta då?

Jag skulle vilja dra klyschor om att skynda långsamt, lyssna på kroppen och glöm inte att stretcha 😉 Men jag tror att det jag vunnit mest på under detta tävlingsfria år är att aldrig sluta tro på mig själv. Man är sin egen lyckas smed och så länge Du strävar framåt- oavsett hastighet- så kommer Du att nå de mål Du sätter upp.

Jag har dessutom turen att ha det bästa teamet jag någonsin kan önska mig, som stöttar, peppar och pushar!! Tack MMSports för att jag får vara en del av detta underbara team!!

Och så bonusvinsten då..

Desire

Posts Google+