Kan man tävla sig i form?!

17 december, 2014
17 december, 2014

Ibland står tiden nästan stilla och ibland blixtrar den förbi. Det har funnits dagar detta året som krupit fram och känts oäääändligt långa och ändå, såhär i snart slutet på December undrar jag vart 2014 tog vägen..?

När jag tittar tillbaka i min kalender så har hela året bestått av slit och belöningen har varit roligheter!

Under januari och februari levde jag i ständig rehab efter ett litet missöde på jobb (som alltid..) som gav mig ett återfall på min rygg. Tävlingar såg ut att vara långt borta och planen var bara att bli starkare och stabilare. Vid min sida hade jag en ivrigt engagerad Marcus, min bänk-coach, som inte gav upp hoppet om mitt deltagande i SM den 6:e juli. Ganska gott om tid och dieten för att hamna i rätt viktklass startade en dryg månad innan och jag vägde in på 62,2kg. Som ni kanske läst här i bloggen tidigare blev min placering 6:e plats (hade räknat med 4:e så var ytterst besviken).

SM i Bänkpress 6 juli: 6:e placIMG_20140706_122827

Samma dag som SM i bänk var klar, var det exakt två månader till SM i Athletic Fitness. Eftersom jag kört rehab med syfte ”stark och stabil” kändes förutsättningarna inte som de bästa, men min tävlingsdjävul var lite revanschsugen och jag la om träningen till högreps och spänst i så stor utsträckning jag kunde.. Sista dagen för anmälning till SM var den 8aug och det var samma dag som jag bestämde mig och anmälde mig! Sen fanns det fan inget att tveka på utan bara att köra på max fram till tävling! Resultatet blev en 3:e placering med PB i både tävlings- chins och dips! 🙂

 

SM i Athletic Fitness 6sept 3:e placIMG_20140909_075122

Två veckor senare stod jag på scenen igen, i NORGE och representerade Sverige på Norway Open i Athletic Fitness! Av alla grymma tjejer roffade jag åt mig en stolt 4:e placering och denna helgen kommer jag sent att glömma!!

Norway Open Athletic Fitness 20sept 4:e placIMG_20140921_123247

Fem dagar senare tog jag på mig ett alldeles för stort lyftarbälte på DM i bänk (inställt efter tjockisen) och kvalade in till SM i bänk 2015 😉

2014-09-25 18.53.12

Efter DM kände jag mig klar med detta tävlingsåret. Jag åt (och åt och åt och åt ;)…

IMG_20140907_100002

…för att bli starkare och för att få njuuuta av allt jag offrat innan. Ett mail från tävlingsklubben satte dock stopp för utsvävningarna, jag hade blivit uttagen till LagSM i bänk i elitserien!! Tävlingen skulle gå den 7 dec och jag var anmäld i viktklass -63kg. Hehehe lite mindre än dagsformen så att säga.. Så jag fick snällt sluta med Ben&Jerrys varje kväll och vackert lägga mig i bänken igen för att försöka ta igen den träningen jag missat under min högreps- period.

Av alla chins, dips och crossfitpass jag kört hela sommaren hade jag fått en missnöjd axel på köpet. Så träningsupplägget blev fokus på rehab och bänk. Tur och retur.

På fitnessfestivalen var jag anmäld till SM i bicepsbattle, mest som en kul grej för att det är en riktigt rolig tävling som jag inte tränar nåt speciellt inför. Detta året kände jag dock lite prestige och mycket nervositet.. jag skulle försvara mina två tidigare segrar och det var 14 tjejer på listan som ville utmana mig!! I och med satsningen inför Lag SM höll jag igen allt annat på eventuell bekostnad av ett av förlorat guld i BicepsBattle, men det fick det vara värt.. Tack vare nedärvd envishet från far min och ett tjockt pannben blandad med nerver så lyckades jag ändå försvara min titel!! #battlegirl 😉 och tog hem 1:a placeringen!

 

SM BicepsBattle 28nov 1:a placIMG_20141129_140140

En vecka senare var det dags igen! TÄVLA! I ett lag bestående av tre tjejer, en 14åring, 20åring och jag (yngsta laget hehe) tog vi en 3:e placering och hade en grymt trevlig helg! Min egen prestation var jag inte särskilt nöjd med (händer väl sällan) men på poäng räknat, fick jag veta backstage att jag låg rankad trea av alla som ställde upp, och då kändes det lite roligare igen 🙂

LagSM bänkpress 7dec 3:e placIMG_20141207_115858

 

IMG_20141207_124901

Sammanfattningsvis har jag verkligen gjort så mycket jag hunnit detta träningsåret och mer än vad jag trodde att jag kunde klara av!

Jag är så tacksam för alla människor runt mig som tror på mig, peppar mig och skrattar de tillfällen då jag gnäller 😉

Ett stort tack till bästa teamet Team BodyScience och alla som ingår i MMSPORTS familjen med allt det stöd och glada tillrop jag får därifrån. Med er i ryggen känns inga drömmar för stora!!

2014 IMG_20141130_220650

 

 

 

Kommentarer

kommentarer

Desire

Posts Google+