Norway Open 2014 (Del I)

25 september, 2014
25 september, 2014

Norway Open är enligt utsago nordens största kroppsbyggartävling, och jag hade äran och nöjet att få vara med och tävla för Sverige och team Body Science i Athletic Fitness!!

Min plan efter SM i AF den 6 september var att fortsätta hålla vikten under 63kg då DM i bänk skulle gå två veckor senare, dvs den 21 september, och jag ville kvala till Bänk SM 2015 där och i den viktklassen. Så jag ökade storlek på mina matportioner men med bra innehåll.. Vilket skulle visa sig vara en ofantlig tur då jag några dagar efter SM får ett mail från arrangören för Norway Open där det står att jag ska tävla i AF den 20 september!!

Dags för tömning direkt igen med andra ord.. Förkylningen sedan innan SM höll sig kvar, den dämpade sig något dagarna kring SM med hjälp av kapslar och inhalator, men veckan efter hostade jag slem igen.. roddintervaller eller annan pulshöjande aktivitet var alltså totalt utesluten..

Jag fick bekräftat av Jusse att hon gärna åkte med och roddade backstage med mig ännu en gång, vi tyckte bägge att det funkade skitbra på SM 🙂

Jusse kom hit redan på torsdagen, myskväll framför tv:n men vi pladdrade mest om allt möjligt innan det var dags för sista natten hemma. På fredagsmorgonen startade hon med en morgonpromenad medan jag rullade ut ryggen på foamroller och stretchade innan det var dags att sitta som ett dragspel i bilsätet några timmar 😉

IMG_20140919_142338

 

Framme på hotellet efter ca sex timmar och sedan direkt till tävlingsarenan för att lägga färg och registreras för tävling.

Allt var kaos. Och jag menar KAOS. Ingen tävling i Sverige kan toppa dessa förseningar, oklarheter och okunniga funktionärer.. Färgen som lades i spraytan tältet tog 60 minuter att torka och då fstnade ändå hälften i kläderna direkt.. EN TIMME. stå rakt upp och ner med armarna vinkelrätt ut från kroppen, annars kunde den kladda.. hahaha.. det var en rolig syn i fårahagen kan jag lova..

IMG_20140919_170252

 

Inregistreringen var planerad 18:00-21:00 för alla atleter. ALLA 380 anmälda. SAMTIDIGT. Insläppet försenades till 18:45 och ni kan nog se rusningen och trängseln framför er. Funktionärerna stod i ett koppel längst fram likt vakter på en tonårskonsert medan atleterna tryckte på och ville komma in!!

IMG_20140919_201847

Jag hade tur (lite skicklig och med god planering) och hamnade nästan längst fram i kön innan dörrarna slogs upp och blev insläppt på andra omgången. Sen gick det supersnabbt, och på tio minuter var alla papper klara, jag hade fått goodiebag och vi var på väg till hotellet igen för att slappa, kolla formen och lägga planen för morgondagens tävling!

IMG_20140919_202348

 

Kommentarer

kommentarer

Desire

Posts Google+