Norway Open 2014 (del II)

30 september, 2014
30 september, 2014

IMG_20140916_195420

På tävlingsdagen hade jag fått tid hos färgläggningen 07:40 så klockan ringde 06:00 och jag startade direkt min morgongympa enligt rutin 😉 (Sjukgymnastik på foamroller) medan Jusse tog sig ner till en frukostbuffe som skulle visa sig vara stängd och inte öppna förrän 08:00 eftersom det var lördag. Att hotellet var officiellt tävlingshotell hade personalen inte riktigt förstått innebörden av..

Färgen torkade i ca en timme innan jag fick ta på mig kläderna och komma ut backstage där Jusse inrett myshörna med liggunderlag och kudde <3 I inbjudan till tävlingen stod det i bifogade regler att AF fick piffa håret och använda smink, något Jusse tycker är både kul och är riktigt duktig på, så hon fick gå lös på hår och fejs! Jag som aldrig sminkar mig tyckte att det var mycket med bara kajalpenna (haha) men kände mig supersnygg och riktigt glammig när hon var klar 🙂

2014-09-20 09.03.20

Hela huvudet full med riskaka.. :/

2014-09-21 09.01.13

AF skulle upp först på scen när tävlingarna startade kl.10:00 men allt var försenat så första klassen kom inte upp förrän 10:45. Sen rullade det på!! Första symmetrin gick i rasande fart, direkt när vi satt den ena posen skulle vi vända på nytt. Positivt var ju att man iallafall INTE hann blir trött och tappa trycket 😉

Nästa tid var 13:00 i en av mässhallarna där styrkan skulle gå. På Norway Open är det inte hinderbana utan roddmoment istället, något jag fasat för många gånger och anledningen till att jag inte ställde upp på SM i AF under 2013. Jag är livrädd att ryggen och/eller bäcken ska ge vika, framförallt på SM då det gällde 1000m (!!!) Här var det istället max antal meter på 90s och jag kände att jag ville prova, kroppen har känts mer än OK sedan senaste återfallet så det var nu eller aldrig VÅGA PRÖVA!

Styrkan och uthålligheten ser ut som följer:

90s för att genomföra så många godkända chins som möjligt. Direkt när den tiden är slut startar klockan för

90s rodd max antal meter. När den tiden är slut har du exakt 30s på dig att kravla dig upp för att göra

90s så många godkända dips som möjligt.

Efter max antal dips var jag helt slut. Lögn! Jag var helt slut efter rodden, INNAN dipsen ens börjat. Fy fan rent ut sagt!! När armarna vek sig i dipsräcket fanns det ingen styrka kvar i benen att ta emot kroppen.. Jag backade en meter och låg sedan ner med benen i högläge som bara skakade. Äckligt och sköööönt! Helt slut 🙂

IMG_20140920_152707

Efter detta väntade lite mer än tre timmars undran om hur det gått och vilka som var i final till dagen efter. Vi visste inga poäng från symmetrin så det var riktigt spännande (också jävligt långtråkigt) att gå och vänta på den där biten papper på väggen som skulle avgöra kvällens måltid.

Till sist fick vi då äntligen svar och JA jag gick till final!

Vi packade ihop våra prylar och åkte sedan på riskaks-jakt i heeeela Norge kändes det som. Note to self: Ta med egna riskakor i reserv…

Väl på hotellet bestod min kvällsmat av rispuffar och ett glas vitt vin. Gött var det och sen bums i säng!

FINALEN

Same procedure as always.. 😉 Färg. Torka i en timme. Nytt fix med hår. Smink. Riskakor och fluff. Pumpa. Pumpa. PUMPA!

IMG_20140920_174140

 

 

IMG_20140921_121057

10:00 startade finaldagen och AF först upp igen 🙂 Snabba vändningar precis som sist och sedan fick vi gå av och vänta medan domarna räknade poängen mellan oss sex som var kvar.

 

Min placering blev slutligen 4:a bland dessa grymma tjejer jag fightats mot och jag är SÅ glad!

IMG_20140921_123247

Givet hade jag gärna stått på pallen men i det stora är jag fantastiskt nöjd med min insats och att kroppen faktiskt fixat två tömningar och maxprestationer på två tävlingar inom loppet av lika många veckor känns OTROLIGT!!!

Just nu älskar jag min kropp (som jag annars gärna skänker bort 😉 )

 

IMG_20140921_123820

Fler bilder från tävlingarna och daglig uppdatering från min träning hittar ni på instagram: @get_fit_se

 

Kommentarer

kommentarer

Desire

Posts Google+