SM i Athletic Fitness del III – tävlingsdagen!

17 september, 2014
17 september, 2014

Larmet ringde 06:00 från tre olika mobiler i rummet men det ska erkännas att det tog tid innan vi var ur sängarna.. :/

Jag valde att stanna på rummet och äta min egen matlåda medan Joey och Jusse gick ner till frukostbuffen. Jag la även tjugo minuter på att rulla ut min rygg på min foamroller och bandyboll som alltid följer med! Strax efter 07:00 gick vi mot arenan för att starta igång tävlingsförberedelserna på plats, först ut var ett nytt lager färg och sedan var det direkt på att få i sig snabba kolhydrater och börja pumpa upp! Athletic Fitness inleder i stort ALLTID alla tävlingar (beroende på alla moment som ingår totalt), och 08:00 när startsignalen gick var de korta tjejerna först ut på scen.

Under tiden stod vi i långa klassen backstage och pumpade lite till, fnissade och poseringsövade mellan varven, För mig är det otroligt viktigt att hålla kroppen så varm som möjligt hela tiden tills jag äntrar scenen, risken är att min rygg låser sig och poseringen blir värdelös.

ROND 1 Symmetri

IMG_20140909_080736

Fyra vändningar på stället och som alltid så swishar tiden förbi när man står där. Man varken hör eller ser nåt, och på nåt vis är man ytterst medveten ändå. Magisk känsla det där.. och jag älskar det!

Av scenen och av med bikinin! In med resorb i kroppen och på med top och hotpants för att vara redo för styrkemomentet som är SNAAART, fick vi höra. Det skulle dock dröja till 10:40 innan jag hängde i chinsräcket.. Återigen, såhär är det. Hålla sig varm och ha is i magen, ladda försiktigt och hinna dricka lite och vänta 🙂

ROND 2 Styrka

 

IMG_20140906_110748

Jag hade en bra känsla direkt när jag tog i räcket. Jag gjorde 22 chins varav en var den sista sprattlande och inte på långa vägar godkänd..haha… och en där jag preciiiis lyckas lägga upp hakan på räcket, men den blir dessvärre bortdömd. På videon ser man tydligt hur jag skriker ”vaaaa” 😉 20 st godkända iallafall och det var därmed eget tävlings PB!

Titta på filmen 4:40 ungefär chinsar jag och garvar lite efteråt 😉

http://www.youtube.com/watch?v=h8l2wthfEvs#action=share

Exakt 15 min efter att klockan startat chinsen så ska man genomföra sina dips. Arne dömer, känns otroligt bra tycker jag för han är superpetig och konsekvent! Här fick jag 25st godkända med ett sprattlande försök till 26 😉 Även detta eget tävlings PB!!

Efter detta började den riktigt lååååånga väntan. Under flera timmar fick vi höra att ”snart är det bara en timme kvar” till hinderbanan, men icke. Jag hann till och med sluta ögonen i stolen en liten stund och vi satt ute i solen och njöt av laddningsriset 🙂 Istället för att gnälla og vi tillfället i akt att mingla bland montrarna och snacka skit med varandra.. Vi är ett så härligt Team!!

IMG_20140906_091837

 

FB_IMG_14102045029226497

ÄNTLIGEN blev det sen dags för

IMG_20140910_001107

ROND 3 Hinderbana

Genomgång av hinder, vilken ordning och vad som är tillåtet vid varje hinder sen var det bara att nöta in allt i huvudet för att inte tappa tid på att springa vilse 😉

På hinderbanan (och rodden på DC) startar man i omvänd ordning, dvs att sist springer de två som tävlar om första och andra-placeringen för att det ska bli extra spännande! Jag startade näst sist, alltså med en placering brons-fyra och VANN min hinderbana!

Efter lite matematik i mitt huvud insåg jag att jag då låg 3:a med en rond kvar, symmetri igen.

ROND 4 Symmetri

IMG_20140906_210133

Norskan var snyggare (tightare) än jag och det tappade jag EN POÄNG på och hamnade efter henne!

Summering:

Eftersom tävlingen var öppen så blev mitt slutresultat 4:a i den internationella delen och 3:a i Sverige.

Japp, jag är superglad!! Allra gladast är jag över att jag lyckades samla ihop min kropp tillräckligt mycket för att inte bara genomföra, utan även med PB i samtliga grenar! MIND OVER BODY!

Jag är så tacksam för alla som stöttat, pushat och hejjat på mig. Världens bästa team som finns på plats, vi är många och vi är grymma på att ge varandra den där lilla extra energin! MMSPORTS rockar!!!

Kommentarer

kommentarer

Desire

Posts Google+