Inte såå bra på att uppdatera.. men idag har det varit SL Fokus :)

16 oktober, 2011
16 oktober, 2011

Hej Bästa Läsare!!

Som rubriken lyder.. inte bäst på att uppdatera just  nu.. hmm .. massor av järn i elden men inte jättemycket träning tyvärr..

Sprungit titt som tätt till naprapat/sjukgymnast för att få ordning på min rygg och kringliggande defekter.. Gjorde något under träning för några veckor sen som jag uppfattade som en mindre sträckning följt av intensiv träningsvärk.. meeen.. intensiv träningsvärk upphör innan 6 veckor.. vilket jag e uppe i nu… jag kan alltså inte längre förlita mig på att ”kroppen läker/fixar själv”  utan tar hjälp av sjukgymnast..

detta är skjukt stressande för mig som hemskt gärna vill vara i toppform och genomföra det träningsprogram som är tänkt inför Styreklyftdebut 12 Nov..

jag får absolut inte göra någon form av marklyft.. :( och vara väääldigt försiktig i Knöböjjen.. inget tungt där heller. dvs inte över 85 kg..  blää.. jag som vill testa maxa!

Däremot Bänk är fritt fram och nu i veckan gjorde jag faktist ett PB på 67,5 kg. Har klarat det förut men då har jag tokkrigat upp stången.. detta PB var mycket bättre.. inget krig alls utan med lätthet :)

I Onsdags träffade jag en vän jag tagit upp kontakten med efter ca 1 år.. Riktig energiboost att träffa henne igen,  Ilse :) och hon vart toksnygg!! massor av positiva förändringar i hennes liv och det var så spännande att höra. Hon har oxå nyligen köpt hus med sin blivande man och det var en frjöjd att gå runt i deras 1800 – tals skånelänga 10 min utanför Ängelholm :) .. allt i huset var inrett i lantlig stil med en enorm känsla av hemfrid och lugn :)

Det var Ilse som drog in mig i Rugbyträningen som jag höll på med ett tag, väldigt kortvarigt, typ några veckor bara.. saknar det mycket men var tvungen o sluta då skaderisken är för hög för att kombinera med resten av min träning.. kanske tar jag upp det igen..

Roligt oxå att hennes lag, ( om jag inte har fel Spartacus, Gbg) vann SM GULD! :)

Torsdagen var en ren vilodag för mig. åkte hem direkt efter jobb, lagade lite mat och njöt av lugnet i min lgh med tända ljus och Laleh sjungandes i bakgrunden.. rensade ut lite garderober och mysstäda lite.. filosoferade och rensade huvudet från lite tankar.. egentid är något jag lärt mig uppskatta bara senaste året.. ♥

Helgen som snart är över har varit upp och ner .. Fredagen innebar en helt ok arbetsdag men jag kände mig vääldigt sliten i kroppen.. är ju numera uppe 5.00 var morgon för promenad.. skönt! men det känns att man e trött i slutet av veckan,… det innebar en fredagsförsovning för mig! hmmm, jag minns inte när jag försov mig senast och kände att det absolut inte var vad jag behövde den morgonen.. vaknade 06.25 och måste köra 6.20 om jag ska hinna till jobb i tid. lite drygt.. ingen promenad, ingen frukost och inge morgonlugn.. tung gasfot och med andan i halsen hann jag faktiskt i tid ändå.. inte direkt enligt hastighetsanvisningar…

Efter jobb var det naprapat och jag bölade nästan av frustration över att min kropp inte vill som jag vill… gggrrrr..

Vidare till Ängelholm för en stund Med Nettan hall som var mitt uppe i laddning för sin marathondebut!! spännande.. jag käka föest en fantastisk kycklingsallad på Graffiti och sen en kaffe och bulle på Espresso house.. Skönt o koppla av lite med en härlig vän, :) Jag är superimponerad av Nettan och hennes resa från 0- 4,2 mil av löpning.. hehehe. Loppet var igår, I Växjö och hon kom i mål på 4.32, Hurra! superbra ..

Lördagen började hur mysigt som helst i Gustafs säng..:följt av  frukost och sen en stor besvikelse över ett sms… hmm.. något jag planerat blev inte som jag tänkt mig och jag hamna i nått surtillstånd där jag bara ville gå o lägga mig igen, likt en tjurig unge.. orkade inte alls ta tag i problemet och blev riktigt nedstämd… Jag fick bestämma mig för att det var ok att vara ledsen över situationen i max en halvtimme sen göra nått åt det.. och så blev det.. jag bölade, gnisslade tänder och surade i soffan till deppmusik.. sen var det bra.. reste mig, åkte hem och förberedde en fotografering jag skulle göra sen på kvällen.. Lyssnade på lite nice musik och så vart det bra igen :) tänk om jag löst mitt liv så tidigare.. haha.. en haltimme ledsen o sen glad igen… haha, alla situationer är väl inte så enkla iofs ..

Så Fotograferingen.. I Åhus.. kul tema och blev lite träningsbilder.. i väldigt udda sliten fiskemiljö vid havet.. kan bli bra bilder.. några var ganska hardcore.. :)  Gillar jag dom kommer jag visa så fort dom e klara :) galet roligt vart det iaf  :)

Söndag, idag .. har varit en riktig Toppendag!! God morgon kl ca 8, minns inte exakt… söndag ju.. inga alarm satta.. Morgonpromenad till Nisses och köpte lite GI- Bröd.. 30 Spänn kostade det!!! rena rånet.. men jag vet hur gott det är.. köper det bara nr jag verkligen behöver bli lite unnad :)

Storfrukost.. Havregrnsgröt med Proteinpulver ( casein från Body Science ) vanilj och kanel .. Rostat GI – bröd med ost och skinka, kaffe och oboy gjord på Casein protein Choklad :)

Ällllskar frukost! finns inget bättre mål

Efter frukosten vart det lite lugn nån timme och sen vidare till ÄSMK Gym. Tränade lite lätta knäböj med fokus på tekniken.. Vidare till HAK Greppet i Helsingborg där jag träffade tävlingsansvarig som tränade bänk med mig.. fick en del tips och ideer samt ett träningsuppläg inför kommade tävling som blir 12 Nov i karlskrona TK Trossö. Om någon ny läser så är det min debut där jag oxå ska klara kvalgränserna för SM I Februari :)

Jättespännade att prata tävling med honom och jag kommer åka till HAK varje vecka fram till tävling för att få så mycket hjälp som möjligt :)

Körde bara  3 or på 60 kg idag , många set, räknade inte men hade mest fokus på tekniken.. en hel del att jobba med så framsteg kommer.. kul!

Söndag bjuder ju oxå på matlagningsrutin.. Förberedande matlådor för hela veckan..

Veckans mat :)

 Håller ett hyfsat strikt kost schema fortf men tillåter mig att ta ut svängarna när jag känner för det..

Ligger på 56 kg nu, ( 50,2 kg på AFSM 14 Aug).. så jag kommer köra 57 kg klassen inledningsvis..

Har avslutat kvällen med en fantastiskt god middag hemma hos familjen Göhle.. hasselbackspotatis, ryggbiff och Ananaspaj till efterrätt.. ni hör ju… jag är överväldigad av smakupplevelsen :) Hur gott som helst!

 

Nu Blir det natti natti och ny vecka att sätta musklerna på prov :)

 

Kriga på. ses förr eller senare :)

Ulrica Merkel Team Body Science By MM Sports

 

 

 

 

 

kommentarer, 253 Visningar

Ulrika Merkel

Posts Google+