Långt mellan inläggen.. mest gottat mig :)

23 oktober, 2011
23 oktober, 2011

Hej Bästa läsare :)

Nu e det söndagkväll och jag har ännu en underbar helg bakom mig. :)

Jag har inte riktigt fått nån rätsida på ryggen ännu. tyvärr.. Smärtan kommer och går. Konstaterat igen att det är nerver som kläms.. och detta varierar liter all over kan man säga… ena dagen har jag enorm smäta i höger knä, nästa dag i vänster knää. dagen efter sitter det i baksida lår och sen det värsta som vart nu i Lördags över revbeenen och bak i ryggen runt höger lats.. .. Känns som konstant håll i prinsip och jag kunde varken skratta, hosta eller röra mig hastigt.. galet frustrerande.. Detta medför som ni förstår att jag absolut inte kan träna mark och böjj, vilket jag verkligen hade behövt…  Jag har oxå varit hemma från jobbet både Tosdag ovh fredag.. hoppades att lite vila med endast promenader skulle göra susen.. men icke… nu är det dock betydligt bättre..

I Fredags blev  jag galet rastlös av att inte jobba.. så jag kollade igenom skafferiet och kylskåpet och konstaterade att det fanns vad som behövdes för att göra Rabarberbullar :) hade dock inga rabarber vilket såklart är en huvudingridiens.. men i stället använde jag Kesella Rabarber från Arla..

Bullarna blev ljuvliga :) inte som jag tänkt mig.. men goda!!

Receptet är ju som vanligt i mitt huvud men ska försöka minnas. Enda skillnaden mot vanliga bullar är väl att man byter ut kanel/socker mot en rabarberkompott. .

Bulldeg enligt valfritt recept + kardemumma

Rabarberkompott med färsta rabarber :
1 liter rabarber, skivade
 3 dl strösocker
 1 st färsk vaniljstång
Saft av 1 citron
 2 msk vatten
 300 g mjukt smör
Koka rabarber, strösocker, vaniljstång och citronsaft och 2 msk vatten till en kompott.

Kompotten breder man sen ut på den utkavlade degen, rullar ihop och skär bullbitar som vanligt.

Jag gjorde med Kesella Rabarber dvs att jag enbart tillsatte Vaniljsocker och Citron till min ”kompott”, + att jag strödde på Kokos på bullarna i stället för Pärlsocker :)

Gott gott!

Lördagen fortsatte på gottetema och vi la ner lite extra tid på att laga mat med efterrätt :)

Maten, in heaven gott, blev fläskfilégryta med Fullkornspasta

Receptet.. egensnickrat alá Gustaf Göhle 😀

Fläskfilé marinerat i sambal oelek, salt, peppar, Timjan och Hickory BBQ.

I grytan,

Pappa Pers egenplockade kantareller  😀

Purjo, paprika, Gul lök Avokado, Matlagningsgrädde, Lätte Creme Fraiche samt curry..

Efterrätten ..

Äppelpaj/kaka  med

kanel, Mandelspån, honung och  mandelmassa,

Bara att skiva äpplen, och varva med ovanstående.. toppa med ”vanlig smuldeg”..

Söndag!

Startade med mys och morgonpromenad i det vackra vädret

Hem till Gustafs familj för att gotta oss i en fantastisk frukost :).. tänker inte berätta hur många frukostbulla jag åt men jag o Gustaf var nog ganska lika..  hehe

Efter en fm där var det vidare tll gym för att testa ännu ett bänkpass..

Siktade på nuvarande PB, 67,5 kg men faila.. inte så långt ifrån men men..

Körde några set ettor samt smalbänk och avslutade med dips + 10 kg runt midjan..  helt ok pass, speciellt med tanke på hur ont jag hade igår..

så, sammanfattningsvis..

Ännu en strålande helg.. ♥

 

på återseénde..

Kramar Ulrica

 

 

 

 

kommentarer, 198 Visningar

Ulrika Merkel

Posts Google+