SM i Athletic Fitness

8 september, 2014
8 september, 2014
Då var det måndag morgon. Nora fumlar runt. Hon är trött men vill inte sova längre. Klockan är strax efter 07 och det är soligt ute.
Skönt! Jag har en del att fixa i trädgården. 
Helgen är över… Disken från igår kväll står kvar!? händer typ aldrig men det var väl bra av mig att kunna slappna av och skita i såna petitesser ibland. 
Hallen och dess renovering går galant. Gustaf är SÅ duktig!! golvet lagt, taklister på plats och panel samtdörrfoder är satta.
Framåt framåt, målning idag 🙂
 
Helgen är över ja… och då alltså även min lilla ”fitnessresa” … Jag har gjort comeback i Athletic fitness sedan 2011. Jag har tävlat lite annat emellan, träffat en fantastisk man, köpt ett hus och fött barn. Varit med i en tv-inspelning mm mm. Mycket kul har hänt och mycket roligt att se fram emot. 
 
Det är svårt att förklara hur man förbereder sig iinför tävlingen då det är ganska mycket detaljer men i det stora hela handlar det om grenspecifik träning, kontrollerad beräknad kost och målmedvetenhet att hålla sig till planen. Sista veckan ”laborerar” man med salt -och vätskebalansen i kroppen för att se så torr och hård ut som möjligt på tävlingsdagen. Man ”laddar” också kroppen med kolhydrater för att få sk ”tryck” i kroppen. Med tävlingsfärgen på sen och i skarpt ljus på scenen ser man alla muskler och linjer perfekt. I Athletic fitness behöver man inte vara lika ”hård i kroppen” som vid Bodybuilding men det är jobbigt nog kan jag berätta. Man ska kunna prestera i Athletic fitness oxå. Inte bara posera och visa sin fysik. 
 
Jag och min kära vän Jenny åkte upp till Karlstad vid 12-tiden på fredagen. 
Kul resa! tiden kändes fort ändå trots sina 5,5 timmar 🙂 Lite pauser på vägen och jag hade min ”matklocka” plingandes med jämna mellanrum 🙂
 
 
Invägning och incheck på hotellet gick toppen. La de första två lagren färg, lite nagelfix, poseringskoll, bikinikontroll (igen).. drack 1 dl vin ( för att torka kroppen lite till) blev lite lullig och fnittrig.. haha.. såg dagen efter att jag bara målat en tånagel! skyller på min lilla vinfylla ..  man tål INTE mycket med så lite energi och vätska i kroppen 😀
 
På lördagen gick vi upp 05.30.
Färgläggning, smink, frukost, packa ihop, checka ut och så  700 m avfärd till Tävlingsplatsen 🙂
 
Lite bilder backstage. Svårt att förklara det ”organiserade kaoset” som råder där. Väggar och golv är täckta med plast och skyddspapp då det kladdas med färg, smink, mat och bikiniglitter i en enda röra. Prylar, väskor och liggunderlag överallt. Folk vilar på golvet i hallen och korridorer överallt. Ingen bryr sig om att skyla sig direkt utan där är halvnakna och HELnakna kroppar vart man än vänder blicken. Rumpor och nakna bröst, massor av silikonbröst som står rakt ut och snoppar, i bästa fall, skyddade med enbart liten strumpa. haha Allt för att tävlingsfärgen ska vara så perfekt som möjligt och visa bästa resultatet på scenen. det är trots allt ÅR AV SLIT som ska bedömas bara på några minuter. ja, herregud .. när jag tänker efter!
 
Jenny Adolfsson väntar på sin peter som står redo för ”färgläggningen”
BodyFitnessveteranen Maria Ericsson pumpar upp och gav mig en pose 🙂 Hon tävlar alltså i enbart posering. många års tävlingserfarenhet där kan jag säga!
 
Här är lilla jag.. Getting ready 
På scen
 
Ombyte, Vila, lite sminkfix och sen låååång väntan till chins och dips momenten 
CHINS vann jag. 24 st godkända, sista bortdömd (personbästa på tävling) 
DIPS kom jag 2:a. 33 st Godkända. 1 st bortdömd. ( personbästa) hahah vilken min!! fokus fokus 
Formcheck inför hinderbanan 😀
Jag VANN HINDERBANAN trots att jag klantade mig 3 ggr 😀 .. jäkla tur, så förbannad jag hade varit annars.. 
Så med alla dessa moment ihopräknade slutade jag alltså på andra plats .. SILVER I SM 2014! 
 
 
Jag Är så klart STOLT och JÄTTENÖJD med MIN PRESTATION men jag ville ju så gärna ha det där guldet och jag tycker fan jag förtjänade det men hon var såklart snäppet bättre !!! 
Jag vet att det är helt uppåt väggarna idiotiskt att tänka på placeringen i detta läget och att jag skall vara så jäkla glad bara. Jag är glad!, jag är lycklig, stolt och allt det där men så nära så nära..
Jag har dietat sedan midsommar, inte unnat mig mycket extra, lagat mat till andra och avstått själv. Haft tålamod med allt, fixat och donat här hemma i stora huset, med allt runt Nora, trädgården, ninjaträning och stockholmsresan, renovering, och såklart har min kropp haft lite tuffare utgångsläge efter barnabärande och barnafödande. Jag har inte haft någon coach utan klarat mig på egen hand med Nora i släptåg och sällskap i gymmet. 

 
 
Gympremiär 5 veckor gammal
 
 
Eftersom jag nu inte vann….. kan ni räkna med att jag kommer tävla igen. Annars var tanken att säga hejdå med flaggan i topp här. haha
Men fler tävlingar blir det.. Det lovar jag men om det tar 3 nya år vet jag inte, kanske längre. Har ju så mycket annat fantastiskt i mitt liv nu och dessutom har jag fastnat för det här med obstacle race. Hittills har jag bara gjort Toughest Malmö ( när Nora var 4 mån) om 3 v kör jag Toughest i Köpenhamn och jag längtar tills jag får göra Tough Viking !! inget datum bestämt 🙂
 
 

Back to reallity ♥
 
 
 
 
 

Kommentarer

kommentarer

Ulrika Merkel

Posts Google+