Välkommen!

28 juli, 2014
28 juli, 2014

Hej alla och välkommen till min träningsblogg! 

Troligen känner de flesta mig från min gamla blogg, eller så är du en ny läsare. Antingen eller så kommer jag att beskriva mig själv lite kort före jag börjar.

Jag heter då Amanda Essén och ”svagtillstark” här på bloggen och även instagram så ni har lättare att hitta mig. Jag är mest aktiv på instagram för det är lättast, men när jag har övrigt tid ställer jag mig framför datorn och skriver lite mera detaljerat om dagen eller träningen som bloggen kommer mest handla om. Kommer också att skriva lite om kost och recept, men är inte alls lika aktiv på den delen eftersom jag vill hellre njuta av måltiden än instagramma på mobilen. Iallafall så är jag väldigt ung, jag fyller 19 i höst men jag har tränat hela mitt liv. 2 år har jag tränat styrketräning i gymmet men resten av åren spelade jag fotboll. Det slutade jag med då jag blev sjuk i anorexi, vilket ni senare kommer få höra om och då var jag 14 år, i två år var jag väldigt sjuk men fick äntligen hjälp och blev friskare än någonsin, jag började verkligen leva efter det och så hittade jag kärleken till gymmet, första gången jag steg in var det som ett nytt ljus i mitt liv. Allting förändrades, jag blev lyckligare än aldrig förr och kunde äntligen känna mig STARK, bra och intresserad av något! Men började inte såklart gymma direkt,  jag tog en paus i allt som hade med träning att göra och började först senare. Då visste jag att jag inte kunde köra 100% i början utan bygga försiktigt och börja med 1-2 gånger i veckan och se till att verkligen äta överskott.

Mest dansade jag i början och var på gruppass, helst zumba. Sen blev det yoga, sen började jag öva mig fram på de olika maskinerna, då var det inte så mycket hets som nu, vad jag minns iallafall så kunde i lugn och ro fokusera mig på egen träning och lära känna mig de olika maskinerna, hade ingen tanke då ännu att skaffa muskler.. Ja men sen då jag började på riktigt så blev det bulk period, bestämde mig att jag inte ville vara smal mera, så åt så mycket jag orkade, gick så lite som möjligt (alltså körde ingen slags konditionsträning) bara lyfte så tungt som möjligt. Delade upp alla muskelgrupper, och körde ibland t.o.m 2 pass om dagen bara för att hinna med alla muskelgrupper.. Jag körde slut på mig själv, trots det höga energi-taget.. Men hamnade i en tillfälle där jag inte kunde träna på 2 månader, jag försökte typ varje dag, men åkte varje gång hem för jag hade inte orkat. Huvudet och kroppen höll inte (kan bero också på att min bästa vän dog) iallafall hittade jag tillbaka efter några månader och funderade inte så mycket mera vad jag körde, ville bara träna för det fick mig att må bra. och efter det har jag utvecklats själv, och idag är jag här.
Kommer skriva senare hur mycket jag älskar träning och varför och vad det gör för mig!
Mvh.
Amanda Essén (svagtillstark)
jgg10268780_724168934311822_402908047_n

Kommentarer

kommentarer

SvagtillStark

Posts Twitter Facebook Google+

Frisk från anorexia och depression, från 36 till 60 kg och är idag lyckligare, friskare, gladare, friare och STARKARE än aldrig förr. Styrketräningen var min vändpunkt i livet, den dagen jag steg in i gymmet var den dagen jag tog första steget mot friskheten.