Ett tack till min vän och mentor: Kristian Sewén

27 april, 2012
27 april, 2012

Jag berörde det här lite snabbt i min medverkan i Body Radio, men känner att det förtjänar vidareutveckling i form av ett blogginlägg också :)

Saker har ju minst sagt gått JÄVLIGT fort för mig det senaste året. Jag har gått från att ha varit en vanlig ”gym-råtta”(i brist på ett bättre ord) utan något direkt mål med min träning till att tävla inom allt mellan himmel och jord som har med styrka, uthållighet och fitness att göra. Hela denna ”transformation” kan egentligen spåras tillbaks till en person, som tog mig under sina vingar och lärde mig allt han kan(nåja nästan allt), Kristian ”PowerFitness” Sewén.

Allt började någongång på hösten 2010, tränade på Sats Medborgarplatsen ”på den tiden”. Någon biffig jävel(Kristian) kom fram och frågade om jag skulle tävla snart(Decembercupen låg precis runt hörnet), höll ganska bra form året runt då så man kunde kanske lätt tro att jag satsade mot någon tävling. Sa iallafall att så inte var fallet, men att jag nog hade det som mål i framtiden iallafall. Tror till i med jag sa att ja först ville ta nått år o bygga på mig först?!

Anyway, vi började snacka på gymmet och efter några veckor eller så vågade jag fråga om jag fick hänga med på ett benpass någongång, då jag sett han och nån kille med enorma armar(Bicepsmannen) köra helt sinnessjuka benpass tidigare.
För att göra lång historia kort så körde vi några benpass ihop, jag blev totalt förnedrad och insåg att jag nog aldrig tränat ben på riktigt förut 😛 sen började vi träna mer o mer tillsammans. Jag gjorde helt sanslösa(tycker jag) styrkeökningar tak vare Kristians stenhårda teknikdrillning och peppning! Jag tror även Kristian blev lite extra taggad när jag så småning om började försöka jaga honom i vikterna 😉

Ganska tidigt bestämde vi att slutmålet med träningen var att jag skulle tävla på Decembercupen 2011(ni vet ju hur det gick) men i februari 2011, på ett event i Stockhom, så bestämde Kristian helt på egen hand att jag skulle tävla i Klassiskt Styrkelyft också! Så fick det bli…

Det har nu gått nästan ett och ett halvt år sedan jag började träna med Kristian, jag har under denna tiden hunnit med att tävla i två stycket SM i Klassiskt Styrkelyft(+en drös minde SL tävlingar), medverka i Fitness 5, vinna Decembercupen(mission accomplished!) och placera mig trea på Oslo Grand Prix, i ett VÄLDIGT bra startfält. Har även via Kristian träffat en hel massa underbara människor, många av vilka jag idag räknar till mina bästa vänner! Ja det är helt enkelt en jävla massa jag har att tacka för… Så..

Tack Kristian för att du styrde upp min träning och fick mig att inse att jag hade lite talang för det här :) Ja tack för ALLT egentligen!

Nu blickar vi vidare mot nästa mål, EM för dig(kriga på nu sista biten för fan!!:), och SM för mig. Sen med lite tur och mycket slit kanske vi står på scenen tillsammans på Arnold Classic i höst :)

Just ja, sist men inte minst: NO HOMO

20120428-095205.jpg

kommentarer, 239 Visningar

Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest