Hej svejs.
Än mer kaos i köket men också än mer energi, motivation och kreativitet 🙂 Detta har resulterat i flera nya bak och recept senaste veckan 🙂
lovade att dela med mig av ytterligare ett bröd recept =)
Passar superbra till söndagsbrunchen och 4 advent !
Proteinbröd med valnötter och linfrön:
Sätt ugnen på 175gr
Ingredienser:
- 2dl Linfröö
- 1dl Bodyscience Bakepro protein
- 1dl dinkelmjöl,siktat
- 2msk fiberhusk
- 1,5tsk bakpulver
- 2tsk brödkrydda
- 250gr kvarg
- 1dl valnötter
- 3 hela ägg
- 1,5dl äggvita
- 1dl maple syrup Green Valley kalorifri
- 1tsk salt
Vispa ägg och äggvita luftigt.
Blanda ned alla ingredienser och ”rör” ned dem.
Dutta ut dem på baksplåtspapper som små frallor, strö pumpakärnor på toppen. Gärna mindre men höga, så de går att dela på mitten sen istället för tekakor, (då de inte innehåller jäst så jäser de inte så mycket)
Ha inne i ca 30min.
Servera med exempelvis Wästgöta Kloster 10% (>Rekommenderas starkt för er som vill hålla nere fettet men ha en bra ost!)
eller varför inte med lite julskinka nu julen till ära! 😉
Här serverar jag de med Bodyscience Pancake mix som våfflor, med saffran till 3 advent =) Mycket uppskattat vill jag lova !
De ät goda precis som de är också och fungerar bra som ett mellanmål i sig.
Hoppas ni gillar dem !
Kram
/ M
Kommentarer