Semestervecka i Grekland och Dietstart Måndag!

Michaela Augustsson —  23 augusti, 2014
23 augusti, 2014

Hej hallå

Hemma landad i min egen bekväma soffa, med lite nyttigare alternativ till frukosten och framförallt tillräckligt med stål och hantlar att ryta runt bland på hemmagymmet nu väl hemma igen.

Japp, slut på Tzatsiski och 40gr värme vid poolen dagarna i ända. Jag har haft en suveränt underbar semester med bara vila och sola och äta 🙂 Precis vad jag eftersökte för att ladda batterierna och få slappna av och stänga av under en period!!

Vårt hotell som vi valde att lägga lite mer krut på var 4+ * och det höll verkligen en riktigt bra standard. Mythos Beach Hotell, med fräscha luftiga dubbelrum med balkong och havsutsikt och poolutsikt. 🙂 Vackra stora panorama fönster och en väl fungerande AC, vilket är på liv eller död för mig när jag är utomlands med 40gr. Jag har ett halvt helvete bara här hemma utan AC eller ens en fläkt i värmeböljan som varit. Det har lett till mild hysteri i mitt sovrum om kvällarna 😀

För att strunta i att skriva massa onödigt strunt om hur skönt, varmt, matfrossande, ledighet och grekiskt allt var så räcker jag med att skriva att den här semestern var mycket behövlig för mig. Det kändes så himla skönt att redan andra dagen kunna känna att min kropp och psyke bara slappnade av, min kropp ställde in sig på vila och påfyllning av allt det jag ville, hur jag ville, som jag ville. Träning när jag ville på alternativa sätt :)Jag reste med Apollo och deras hotell här bjöd på en hel del olika gruppträningspass under dagarna, och jag var med på några av dem och svettades runt utomhus i alldeles för varma temperaturer, men kul var det =)

Även en och annan längd i poolen (som det förövrigt fanns 7st av 😉 ) utfördes i min hybris av en svunnen tid som utövande av simning i min tid på college i San Diego 😀 haha.. SVINJOBBIGT är simning förövrigt! Men skönt sätt att starta dagen på innan de galna frukostbufferna där fokuset var ALL IN =)
Även basket, fotboll och tennisbanor fanns på hotellet att utnyttja och jag spelade lite tennis för första gången i mitt liv och jobbade på brännan samtidigt. Underbart helt enkelt.

Jag känner mig återhämtad, utvilad och redo att återgå till vardagen och nya utmaningar som hösten kommer bjuda på en hel del skall avslöjas.

grekland 2

grekland 1

 

grekland 3

 

greklnad 4

 

Kom hem på Torsdag otta, vid 5.00 efte ett försenat flyg, lagomt pigg 😉
Men det var iaf skönt att vakna upp, och bli överraskad över att hösten känns som den redan anlänt till sverige medans vi var borta under veckan. Jag har tillochmed tagit fram höstjackan och haft påmig senaste dagarna. Den friska och fräsha luften skvallrar om ny tid, och ger ny energi enligt mig, jag är redo för hösten och välkomnar den med öppna armar. Tack för en fantastisk sommar Sverige.

Har bara fortsatt att ha semestermoode här hemma, ända fram tills måndag, då är det dags att återgå till arbetskollegor, patienter och inte minst NY SATSNING med DIETSTART !!!  Japp, ni hörde rätt. Jag startar dieten på måndag inför Decembercupen och ny tävling i Athletic Fitness som går av stapeln 22 November. det betyder att i år ligger tävlingen nästan 2v innan den brukar. Därmed krävs en liten annan framförhållning och planering nu. Och jag kommer att starta måndag med 12v till Showtime.

_DSC6055

Dags att ta sig an den där dåliga vännen rodden igen då.. :S

Mitt utgångsläge nu efter semesterfirande och en härlig Offseason sommar så skriker vågen ut 64,5kg. Vilket är ok, då jag innan jag åkte räknade på ett startläge på 65kg 😉 haha… (fattybombom)

Offseason curvy ;)

Offseason curvy 😉

Därmed kommer jag räkna på 0,5kg ned i veckan för att nå en målvikt på tävling på 57kg.
Jag kommer att utgå från ett dietprogram om jag haft sedan tidigare, Frukost, lunch, mellanmål, träningsnutrition, middag,kvällsmål. No fuss about it.
Några justeringar kommer att göras efter ca 2v beroende på viktnedgång och hur jag svarar psykiskt på att återigen hoppa på en diet;) Jag vill gäna lägga mig lite lägre i början för att se hur jag svarar och få återkoppling från kroppen.
Det gick snabbt senast med viktnedgången, vilket gjorde mig för bekväm mot slutet och gjorde att jag inte lade så mycket fokus på formen som på prestationsgrenarna. Nu vet jag i efterhand vad jag behöver justera, och att jag är mer trygg i prestationsgrenarna vilket känns bra. Det är oftast de nya saker man testar man behöver en längre inkörningsperiod i, och det känner jag att jag har en bättre kontroll och kunskap om nu vilket gör att jag förhopningsvis kan hålla ett jämnare fokus mellan de olika grenarna med fysik och prestation inför denna tävling 🙂
Återstår att se och det ska bli kul att göra sin andra tävling i min nya tävlingsgren.

_DSC6022

 

Nu är det dags för mig att åka och hälsa på gymmet igen, med en galen träningsvärk sedan de 2 senaste dagarnas gympass i kroppen efter en veckas förslappning. Seriöst, har sååå ont i kroppen av träningsvärk efter böj och bänkpass att det är pinsamt. 😉 Frustrerad över att känslan i gymmet tar lite tid att infinna sig och detsamma med styrkan så bunkrar jag på med att hoppa på som om inget hade hänt 2 v innan med samma linjära ökningar inför passet i bänk 62,5kg 5×5 med utreppning dipstävling;) Och igår Boomchakalack aggressivböj i ren frustration över att det kändes så jävla tungt med 90kg 5×4 och 80kg 6×3
hahaha.. så man får skylla sig själv kanske genom att chocka kroppen så och tro att man alltid kan ligga på sina toppprestationer om man varit helt inaktiv i en vecka tex 😉 typiskt mig, men då vet man iaf att man klarar sig rätt bra viktmässigt i sina sämsta lägen 😀

Ett långt inlägg om allt och inget, med det tar jag Lördag! Önskar er en super-Lördag ! 🙂

// M

grekland 5

 

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+