Squat RSR 1×1, Nytt personbästa… med 10kg!!

Michaela Augustsson —  30 juni, 2014
30 juni, 2014

Hejj

Precis hemkommen från mitt sista RSR pass i böjen på detta upplägg. Det var dags att sätta personbästa!
Jajjemensan, och det gjorde jag! Med 10 kg, =) På min 63kg är jag nöjd med slutgiltigt personbästa på 120kg, dock 115kg som Styrkelyftsgodkända (under parallellt i knäled).

Upptrappningarna kändes stabila och djupet var på sin plats. har aldrig haft problem med det på de andra viktern, tvärtom, nästan varit för djupt i viss böj.

Mitt första set på 115kg var (svårt att se på videon men) parallelt skulle jag tro, oklart om den skulle vara godkänd. Ni ser det i filmen nedan:

1 set 115kg:


Tyckte det var märkligt men antog att det var psyket som det vanligtvis brukar vara i mina första ut set på de tyngre vikterna såklart.
Så jag ville testa att köra på 120kg, också för att Kristian Sewen som var med och är den som följt mig, inspirerat mig och hjälpt mig under RSR upplägget, han trodde absolut att jag hade 120kg i mig. Självklart ville jag köra och känna på vikten.
2 set 120kg:

 

Dock blev denna också något grund, (tillräckligt nära för att jag själv räknar detta som nytt personbästa dock 🙂 )

 

Sean blev jag förbannad, och ville testa sista ut igen på 115kg, för att se om jag kunde förbättra djupet något. Och det gjorde jag  iaf 🙂
3 set 115kg:

 

Varför funkade inte djupet riktigt?
hmm .. det funderar jag själv på.. Mina egna förklaringar är nog en blandning av psyket, att det inte riktigt är van dessa vikter och blir något nojjig för att våga släppa efter fullt ut. För jag trycker igenom böjjen bra sedan tycker jag. Och också för att jag inte har den viktvanan på dessa vikter. Att lära känna vikten, tyngden på axlarna, känslan att böja och trycka igenom när det blir såppass tungt. Och därmed är denna period med RSR alldeles för kort och sparsam med känslan att gå ut med tunga vikter tillexempel. Krävs mer viktvana för att kanske hantera utgången och känslan bättre 🙂

Men detjag tar med mig är att jag på mina 63kg nu har ett nytt personbästa på 120kg i böjen. En 10kg ökning på 6 veckor via RSR upplägget. Det känns grymt och jag är stolt 🙂

Nu väntas att se hur maxningen i bänken blir på onsdag 🙂

Återkommer med de resultaten!

Nu kommer någon sova jäkligt gott iaf;)

Kram Kram
// M

DSC_2232

Kommentarer

kommentarer

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+