Limepaj

27 juli, 2016
27 juli, 2016

Lovade ju att jag skulle lägga upp ett recpet på limepajen som jag och min bättre hälft knåpade ihop i midsommar. Det blev dessutom en jättehit när jag provade göra om receptet till jobbet, minus marängen då. Ska säga på en gång att tyvärr är detta ingen paj man direkt kan dieta på och hoppas att magrutorna eller venerna poppar fram… men den är inte desto mindre underbart god!

Ingredienser:

 • 15 stycken Digistivekex
 • 2 burkar kondenserad mjölk
 • 100 gram smör
 • 4 stycken ägg (separera äggvita och gula)
 • 1 dl socker (till marängen)
 • 5 stycken limes

Workprogress:

 1. Börja med att mosa digistivekexen till fint mjöl, samla i en bunke
 2. Smält smöret i en kastrull och häll över digistivekexen och rör om
 3. Bred ut i en pajform och forma till en botten
 4. Knäck äggen och separera ägg-gulorna från äggvitan
 5. Häll i den kondenserade mjölken med ägg-gulorna och rör om tills det blivit lite tjockare konsistens
 6. Skär limefrukterna i halvor och krama ur saften i skålen med ägg-gulorna och mjölken, om du vill kan du även riva ner lite av skalen i smeten också.
 7. Häll över smeten i pajformen, var noga med att göra det långsamt så att det lägger sig jämt över hela
 8. För marängen: vispa upp äggvitorna till hård konsistens och blanda i sockre. Häll ner det i en påse, klipp ett litet hål i botten på påsen, och ringla över till små fina former –> se nedan 😉
 9. Ställ in pajen i ugnen på 175° i 15-20 minuter eller tills marängen blivit lite brun i kanterna.

img_20160623_204515.jpg

dsc02706.jpg

kommentarer, 109 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.