Fredags(mys)träning och AMRAP

27 augusti, 2016
27 augusti, 2016

​En ny vecka med PH3 har passerat och igår var det AMRAP (as many reps as possible) på både marklyft och bänkpress. Tur var hade jag både mamma och pappa med mig som träningspolare och mamma var en klippa på att passa mig på bänken. Jag var lite nervös i början, det var ändå min vilodag idag och att maxa och ev. sätta nya PR’s kändes inte så jättemotiverande. På marklyften var det 90 kg som skulle dras upp x antal gånger. Jag hade lovat mig själv att inte använda vare sig remmar eller bälte den här gången. Är ingen motståndare av de i vanliga fall men kändes inte riktigt fair att basera mina kommande 2 veckors vikter på en vikt där man kanske varit för svag i bål eller händer för att klara av… Lyckades i alla fall dra upp den 7-8 gånger (den sista var ryggen som ett böjt spett), vilket jag är riktigt j*kla nöjd med! Sen var det bänk! 57,5 kg gånger x repetitioner. Av all muskelstyrka jag tappade under preppningen inför Luciapokalen, och har insett i efterhand att det var en heeeel del, var bänken den som rök mest. Döma av min förvåning att det faktiskt gick riktigt bra…! Lyckades med hela 8 repetitioner innan mamma fick lyfta av stången från bröstet när bröstmusklerna fick pyspunka.

Laddar vidare för vecka 3 med lite nyare och tyngre vikter…! Hej hej träningsvärk…

kommentarer, 152 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.