PH3 och BFR

17 augusti, 2016
17 augusti, 2016

Då har jobbet satt igång på riktigt. Det är nu tredje dagen sen m ina två veckors semester och jag känner mig inte helt oväntat helt färdig i huvudet..! Jag är väldigt tacksam att med mitt nya träningsupplägg så ingår det två dagars vila, vilket jag kommer utnyttja till max imorgon. Idag är det trots allt ben som gäller.

Jag har som tidigare nämnt nu börjat på ett nytt träningsupplägg. Jag maxade ganska så snabbt på 5×5 och kände att jag behöver ändå lite mer hypertrofiträning av vad jag hann med. Så sagt och gjort hoppade jag in på Layne Norton’s PH3-workout.

PH3 tränar både styrka, hypertrofi och explosivititet. Vad som även är lite spännande och nytt är den så kallade BFR, blood flow restriction training som ingår. Det är en typ av hypertrofiträning och går helt enkelt ut på att man tränar med strypta blodkärl och med en vikt som ligger på ca 20% av 1RM. Det lämpar sig bäst för övningar där överarmar eller vader ska tränas. BFR har rätt bra stöd på flera håll, inte minst från en avhandling som nyligen diskuterades på Tyngre Träningssnack. BFR har visat sig ge rätt så bra resultat och jag väntar ju spänt på att få se om mina biceps och triceps kan växa till sig lite mer. Vore ju inte helt fel om det gick att få samma ökning av muskelmassa på gluteus också hehe…. 😉

kommentarer, 167 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.